Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

De Amo odmítl národní tým Španělska. Poprvé absolvuje přípravu s Jihostrojem

Volejbalista Miguel de Amo si po náročné sezoně rozhodl dopřát zasloužený odpočinek. Potřeboval se vymanit z rutiny a jít do nové sezony s čistou hlavou. Po letech tak odmítl reprezentovat Španělsko a poprvé ho čeká klubová příprava s českobudějovickým Jihostrojem, která startuje 4. srpna.

Rodák z Madridu tráví léto ve svém domě v Málaze. „Málaga a celkově jih Španělska je ideálním místem pro odpočinek a vychutnávání letního počasí,“ pochvaluje si Miguel de Amo, který ve svém domě během letních měsíců přivítal i spoluhráče Ondřeje Piskáčka. Během letní pauzy si našel čas také na návštěvu své rodiny, která žije v Madridu. „Byl jsem taky na Kanárských ostrovech na beachvolejbalovém turnaji. Hrál jsem v týmu s mým bráchou, se kterým jsem nehrál ve dvojici nějakých patnáct let. Takže jsme si to užili,“ vypráví.

V mezisezonním období nechtěl náročný program a soustředil se především na načerpání sil po těžké sezoně. „Chtěl jsem dát odpočinout hlavě. Po minulé sezoně jsem byl psychicky vyčerpaný a potřeboval jsem úplný restart mysli. Takže jsem se věnoval jiným sportům a občas si zahrál beachvolejbal. Chtěl jsem opustit běžnou celosezonní rutinu, abych mohl zahájit novou sezonu s čistou hlavou. Doslova od nuly,“ vysvětluje španělský špílmachr, který musí během vypjatých situací na hřišti neustále zachovávat soustředěnou hlavu.

I přesto však zůstával Miguel de Amo v tréninkovém procesu, který je pro profesionálního sportovce i mimo sezonu nezbytný. Plnil plán, který měl sestavený na míru od kondičního trenéra Jihostroje Jakuba Kaluse. „Kuba mi udělal plán na rozvoj pohyblivosti, kterou jsem vnímal jako můj největší nedostatek v minulé sezoně. Myslím, že se mi povedlo na mobilitě zapracovat,“ říká nahrávač, který se chystá už na čtvrtou sezonu v českobudějovickém dresu.

Mezitím sledoval dění na přestupovém trhu a změny v kádru, které provedl českobudějovický klub, ho potěšily. „Myslím, že jsme posílili velmi slušně. Přišli k nám mladí hráči, kteří se mě samotnému líbili už od doby, co jsem začal hrát českou extraligu. Je před námi další sezona, ve které budeme mít hodně silný tým,“ hodnotí Miguel Ángel de Amo. I jeho názory na nově příchozí hráče a jejich začlenění do týmu vedení Jihostroje zajímaly.

Pětatřicetiletý volejbalista se kromě UNIQA extraligy těší také na měření sil s evropskou elitou v Poháru CEV. Los Jihostroji přisoudil do prvního kola Kuzbass Kemerovo. „Hrát proti ruským týmům je těžká zkouška pro jakékoliv mužstvo. Kemerovo je jedním z nejlepších týmů v Evropě a pravidelně bojuje o ruský titul, který je asi nejtěžší získat ze všech evropských lig. Nemáme co ztratit. V domácím prostředí nás poženou naši skvělí fanoušci, takže pokud dostaneme soupeře pod tlak, máme šanci uspět,“ myslí si.

Před Jihostrojem je další těžká sezona, ve které bude usilovat o nejvyšší příčky. I proto odmítl reprezentaci Španělska, v jejímž dresu odehrál přes 100 utkání. „Hrát za národní tým vyžaduje hodně energie, spoustu hodin tréninků a každodenní rutinu. Od toho jsem si potřeboval odpočinout. Nebylo to snadné rozhodnutí, ale myslím, že nastal správný čas dát reprezentaci sbohem,“ vysvětluje de Amo, který se v předchozích sezonách k týmu Jihostroje připojil až během září.

Nyní ho tak čeká první klubová příprava po mnoha letech. Hned 4. srpna bude v Českých Budějovicích připraven na začátek společné přípravy, kterou však Jihostroj odstartuje pouze s polovinou hráčů základní soupisky. „Sám jsem zvědavý, jak budou tréninky vypadat, když máme tolik hráčů v českém národním týmu. Jsem si ale jistý, že nás trenérský tým na sezonu výborně připraví. Už se moc těším na zápasy s našimi fanoušky na tribunách!“ hlásí Miguel de Amo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky České Budějovice, Jihostroj, volejbal, De Amo, Španělsko, národní tým, Madrid, Málaga, Kemerovo, Extraliga ledního hokeje, Česká volejbalová extraliga mužů, Kanárské ostrovy, Miguel Ángel Mayé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

De Amo odmítl národní tým Španělska. Poprvé absolvuje přípravu s Jihostrojem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.