Kanoistka Fišerová dojela v olympijském finále šestá, ze zlata se raduje Australanka Foxová

Kanoistka Tereza Fišerová obsadila ve finále olympijského závodu ve vodním slalomu v Tokiu šesté místo a nenaplnila medailové ambice. Třiadvacetiletá Češka byla v kvalifikaci třetí, v semifinále druhá, ale finálová jízda se jí nevydařila. Z vítězství se radovala Australanka Jessica Foxová, která už v úterý získala bronzovou medaili na kajaku. Sedminásobná světová šampionka se dočkala premiérového triumfu pod pěti kruhy.

Tokio (Aktualizováno: 9:50 29. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fišerová měla ve finále na kanále Kasai problémy hned po startu, kdy jí nevyšel ideálně nájezd do třetí branky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Terezy Fišerové po finálním závodě ve vodním slalomu

Následně dostala penalizace za dotek branek číslo 8 a 9. Bezprostředně po dojezdu věděla, že medaili mít nebude. Za nakonec třetí Andreou Herzogovou z Německa zaostala o téměř devět sekund.

„Jsem smutná, chce se mi trochu brečet, ale zároveň jsem hrozně spokojená, jak jsem to tady ustála. Jelo se mi hrozně dobře, o dost lépe než v semifinále. Bohužel jsem se před jedničkou trochu víc doleva, než jsem chtěla, a ten nájezd do dvojky už byl jiný. Od té doby se to sypalo,“ popsala Fischerová v rozhovoru pro Radiožurnál.

Jako poslední se na start postavila sedmadvacetiletá Foxová a při premiéře kanoistek v olympijském programu si po skvělé jízdě připsala největší úspěch v kariéře. Druhou Britku Mallory Franklinovou porazila o 3,64 sekundy.

Jessicu Foxovou objímá po zisku zlaté medaile její matka:

mim, Kamil Jáša, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme