Doba čtení:1 m, 28 s
Rozšíření dolu přinese v regionu města Moranbah stovky pracovních míst na příštích 10 let. Foto: wikipedia.org

Důl Isaac Downs East poblíž města Moranbah v centrální části australského Queenslandu bude produkovat pouze metalurgické uhlí používané při výrobě oceli. Ministr pro suroviny Scott Stewart uvedl, že po rozšíření bude důl produkovat 2,5 milionu tun uhlí ročně po dobu až 10 let.

Rozšířený uhelný důl podle něj vytvoří místní pracovní místa a během deseti let přispěje státní vládě 200 miliony dolarů na licenčních poplatcích, napsal server msn.com.

Čtěte také:
Austrálie vyhrává uhelnou válku s Čínou
Austrálie s uhlím počítá

Tento projekt bude znamenat pracovní místa v hornictví po dobu dalších 10 let, a to i pro 300 pracovníků dolu Isaac Plains, kteří v současnosti pracují, a také pracovní místa pro lidi, kteří budou do roku 2025 dokončovat sanaci v oblasti Isaac Plains East,“ uvedl Stewart.

Stavební práce budou zahájeny příští měsíc a těžba v lokalitě Isaac Plains přejde na novou jámu do konce ledna 2022.

Společnost Stanmore koupila důl Isaac Plains v roce 2015 a důl produkuje především metalurgické uhlí určené na vývoz asijským a evropským výrobcům oceli. Výkonný ředitel společnosti Stanmore Marcelo Matos uvedl, že rozšíření je závazkem vůči obyvatelům centrálního Queenslandu a regionu.

Společnost se zavázala podílet se na rozvoji komunity v regionu Isaac a Isaac Downs zajistí trvalé pracovní příležitosti pro oblast Moranbah a také posílí hospodářský rozvoj regionu,“ uvedl.

Výkonný ředitel Queensland Resources Council Ian Macfarlane uvedl, že licenční poplatky z Isaac Plains pomohou státu zaplatit služby. „Proto bylo tak důležité, aby sektor zdrojů pokračoval v práci, vydělával a zaměstnával i v době pandemie COVID-19, protože tolik pracovních míst a podniků závisí na příjmech od společností zabývajících se zdroji,“ uvedl.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa