Anonym slibující útok na školky pokračuje ve výhrůžkách! Kriminalisté promluvili o pachateli a prosí o pomoc
ilustrační foto
Chomutov

ČR - Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) vede od měsíce března 2021 trestní řízení vůči neznámému pachateli, který vyhrožuje různými útoky s cílem vyvolat paniku a donutit různé orgány státní správy a soukromé subjekty zaplatit finanční částku v bitcoinové měně.

O části těchto výhružek směřujících vůči mateřským školkám a školám již byla veřejnost v nezbytně nutné šíři informována (psali jsme zde). Pachatel své výhružky soustavně rozšiřuje a zintenzivňuje. Využívá anonymizaci v internetové síti, ve které má díky své počítačové gramotnosti pocit bezpečí.

"Jedná se zřejmě o osobu naštvanou a frustrovanou, s finančními problémy, které nedokáže zvládat. Ke zdůraznění své nebezpečnosti se snaží vydávat se za skupinu pachatelů. Žádáme širokou veřejnost o spolupráci při získávání dalších informací a důkazů, které by vedly k celkovému objasnění prověřované věci. Informace je možné sdělit osobně na jakékoliv policejní služebně," uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru