Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta má problém. Disciplinárka s ní zahájila řízení kvůli rasistickému chování fanoušků

Rasistické chování části sparťanských příznivců vůči olomouckému defenzivnímu univerzálovi Florentu Poulolovi v utkání 1. kola nejvyšší soutěže bude mít dohru u zeleného stolu. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace totiž s pražským klubem zahájila řízení. Sparta po incidentu vyhodnocuje kamerové záznamy a proti viníkům hodlá podniknout řadu konkrétních kroků.

Florent Poulolo z Olomouce (vlevo) v utkání na Letné
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

K rasistickému chování části fanoušků vůči Poulolovi došlo v 80. minutě. Francouzský hráč tmavé pleti si stěžoval u hlavního rozhodčího Pavla Orla, ten následně přes čtvrtého sudího požádal pořadatele, aby prostřednictvím hlasatele příznivce zklidnil. Čtyřiadvacetiletý rodák z Martiniku chtěl odejít ze hřiště, ale po podpoře od spoluhráčů nakonec zápas dokončil.

Sparta čelí řízení i kvůli dalším možným prohřeškům ze strany diváků. Ti podle komuniké disciplinární komise vhazovali předměty na hrací plochu a použili nedovolenou pyrotechniku. Komise po úvodním kole sezony zahájila řízení také se Zlínem, Slavií Praha a Hradcem Králové, ve druhé lize pak kvůli možnému porušení opatření proti koronaviru s Opavou a Spartou, která má v soutěži "béčko".

Za porušení povinností pořadatele z posledního kola minulého ligového ročníku s Karvinou dostal Baník Ostrava pokutu 50 tisíc korun. Domácí fanoušci se provinili pronesením a použitím pyrotechniky. Za podobný prohřešek v zápase se Zlínem musí zaplatit 15 tisíc korun Slovácko.

První vyloučený hráč nové ligové sezony Rigino Cicilia ze Slovácka si vysloužil od komise trest na dvě soutěžní utkání. Útočník hostů dostal po ostrém zákroku na libereckého Theodora Gebre Selassieho rovnou červenou kartu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články