Autor: Artemy Voikhansky

Připravujeme: Ohrožené druhy

29. července 2021 /
foto: Artemy Voikhansky

V hlavním tématu připravovaného čísla přiblížíme situaci vybraných kriticky ohrožených druhů živočichů a rostlin v České republice.

Zamíříme na kosení do Bílých Karpat nebo do pražské Bike Kitchen, dále představíme Novou dohodu pro ČR, agroekologii, sucho na Moravě, podcasty o společnosti nebo deskové hry. K rozhovorům tentokrát zveme sociologa Martina Buchtíka, ekopsychologa Jana Krajhanzla nebo nutriční terapeutku Zuzanu Švédovou, v recenzích rozebereme knihy Jak přežít konec civilizace, Polibek kobry, Síla prírodnej fermentácie nebo papežský list Fratelli tutti.

Než čtverka koncem srpna vyjde, můžete si dočítat zahrádkářskou trojku. Že ji ještě nemáte? Podívejte se na seznam prodejních míst nebo si rovnou objednejte předplatné.

Jeden komentář: “Připravujeme: Ohrožené druhy”

  1. Zdeněk napsal:

    Též by bylo žádoucí věnovat některé číslo na téma nelegální stavby – postavené na černo rychlokvaškovými zbohatlíky – podnikateli. Projet ČR, nafotit, zaznamenat jména vlastníků těchto staveb, obcí včetně názory místních usedlíků a starostů. A hlavně k jakému stavebnímu úřadu stavby spadají a jak se k tomu tyto impotentní úřady stavějí. Rád se klidně přidám, pokud chybí odvážlivci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pravidla pro komentáře: Redakce Sedmé generace si vyhrazuje právo smazat příspěvek, který nemá nic společného s tématem, obsahuje vulgarismy, rasistické a xenofobní vyjadřování či jiné urážky ostatních, obsahuje spam a komerční reklamu nebo je jinak nevhodný. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Upozornění: Publikovat články nebo jejich části, jakož i zveřejňovat fotografie a kresby z časopisu Sedmá generace nebo z jeho internetových stránek je možné pouze se souhlasem redakce.

Sedmá generace 3/2024 vychází v 2. polovině června.