Rostliny, které do zahrady přilákají hejna motýlů

Nádherně kvetoucí barevné rostliny, které lákají motýli, jsou doslova pastvou pro oči. Zároveň jejich vysazením pomáhá životnímu prostředí, kdy připravíte důležitou potravu pro motýly, čmeláky, včely a podobný hmyz. A jaké druhy rostlin přilákají nejvíce motýlů?

Komule Davidova neboli motýlí keř

Tento keř kvetoucí v letních měsících má květy připomínající šeřík. Krásně voní a svou barvou láká mnoho různých motýlů. I díky tomu si vysloužil svou typickou přezdívku motýlí keř. K dostání jsou klasické odstíny fialové, bílé i růžové hrozny květů. Jde o keře, které bez problémů vydrží i mráz a jsou vhodné na slunná místa na zahradě.

Levandule

Krásnou fialovou bylinku s oslnivou vůní zná snad naprosto každý. Levandule jsou nejenom skvělými léčivkami, ale dokážou také velmi dobře přilákat včely, motýly a další opylovače. Díky tomu bude vaše zahrada plná života. Po ostříhání navíc květy levandule využijete i do vonných sáčků.

Cínie

Tyto pestře barevné květiny jsou jasnou ukázkou toho, že při pěstování rostlin získáte odměnu nejenom při samotném květu, ale i ve chvíli, kdy nalákají nádherné motýly. Na trhu existuje celé spektrum barevných variant a jednoduché či plnokvěté kultivary tak, aby si každý mohl do zahrádky doplnit přesně to, co se mu líbí.

Kopretina

Obyčejná kopretina je ideální do luční směsi či jen tak na květnatý záhon. Nepotřebuje žádnou speciální péči a skvěle roste na slunných stanovištích. Během svého květu dokáže přilákat mnoho krásných motýlů a jiných druhů živočichů.

Třapatka nachová

Třapatka nachová je krásnou okrasnou a léčivou rostlinou zároveň, kterou možná budete znát spíše pod názvem Echinacea. Jde o trvalku, která ocení slunné stanoviště a dobře propustnou půdu. Kromě klasické fialové varianty existují i oranžová nebo žlutá. Obě jsou přitom velkým lákadlem pro motýly mnoha různých druhů a velikostí.

Redakce

Redakce

Redaktoři a redaktorky magazínu Kytičkování pro vás připravují atraktivní články o bydlení. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.