Druhý návrat ke koncertu Jana Vančury a Plavců završí nezapomenutelná písnička Pole s bavlnou

V Koncertních ozvěnách od Tří lvů navážeme na půlhodinku, v níž jsme se věnovali vystoupení legendární skupiny Plavci se zpěvákem a kytaristou Janem Vančurou z listopadu roku 2018 v Českém rozhlase České Budějovice.

I tentokrát je dobré zmínit, že Plavci, neboli v 60. a pak zase v 90. letech Rangers, zcela jistě představovali to nejlepší v české pop-countryové hudbě. Měli plejádu velkých hitů a oblíbených písniček, které ve valné většině byly anglo-amerického původu.

Bohužel, Rangers v současnosti v jedné jediné podobě neexistují a už rozpojili se do několika nástupnických formací. Jednu z nich pod názvem Plavci vede Honza Vančura, a ta vystoupila U Tří lvů před necelými třemi roky.

Kapelu tehdy tvořili pozoruhodný akordeonista a zpěvák Mário Bihári, známý též ze spolupráce se Zuzanou Navarovou a skupinou Koa, kytarista a zpěvák David Fiedler a kontrabasista Lukáš Pelc.

V druhé kolekci písniček výběrového záznamu z tohoto koncertu nebudou chybět takové hity Rangers, respektive Plavců, jako Nos pro trable, 500 mil, Vysočina, Rákosí nebo Modrý měsíc. A vše v podání Honzy Vančury a jeho Plavců působivě završí nezapomenutelné Pole s bavlnou – Cotton Fields.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související