reklama

Juraj Hnilica pokřtil své třetí album ve velkém stylu. Přišlo jej podpořit mnoho známých osobností

reklama

Slovenský zpěvák Juraj Hnilica, kterého často přezdívají jako „slovenský Tomáš Klus“, v sobotu pokřtil v amfiteátru ve slovenském Martině své třetí album „Pohni líca“ ve velkém stylu. Kromě několika stovek fanoušků jej přišlo během dvouhodinové show podpořit mnoho známých slovenských osobností.

V sobotu se martinským amfiteátrem nesla od podvečerních až do pozdních nočních hodin kvalitní hudba a pozitivní nálada. V 18 hodin se chopil kytary spisovatel, muzikant a milovník žen Ján Marton, kterého za třičtvrtě hodiny vystřídal slovenský muzikant Peter Júhas, jenž na konci loňského roku vydal svou debutovou desku. Přesně o půl osmé večer nastoupil na pódium Juraj Hnilica se svou kapelou „Galantný jeleň“ a společně rozezpívali a roztančili během téměř 2,5hodinového koncertu celý amfiteátr.

„Koncert v martinském Amfiku jsem si užil z obou stran. I jako účinkující, i jako divák. Bylo to fantastické na obou březích. Silné emoce a nádherné momenty umocnil úplněk měsíce. Hudba Ďuriho mi je velmi blízká a tak jsem si celý večer vychutnal plnými doušky,“ zhodnotil Ján Marton.

„Atmosféra, kterou vytvořil takzvaný „Ďuriefekt“ byla naprosto úžasná. Skromně jsem nazval tento křest festivalem lásky a přesně tak to i bylo. Pro mě, jako muzikanta a myslím, že mluvím i za své kluky, nám bylo ctí,“ doplňuje jej Peter Júhas.

Kromě známých hitů Aká si krásná, Blázon či Uletení anjeli zazněly během koncertu také všechny písně z nového alba Pohni líca, které se v tento večer křtilo. Nechyběla tak ani čtrnáctiletá bubenická bohyně Nikoleta Šurinová, která s Hnilicou spolupracovala na písni Svet nie je zlý, operní pěvkyně se zlatem v hrdle Jana Šifrová a Jurajova žena a zpěvačka Lucia Machovičová, které s ním na album nazpívaly píseň Okovy nebo také známá slovenská herečka a zpěvačka Barbora Švidraňová, která spolu s Jurajem, Peterem Júhasem a Martinem Harichem během pandemie nazpívala píseň Láska spája. Protože je aktuálně pracovně v zahraničí, z této čtveřice se bohužel nemohl křtu Martin Harich zúčastnit, a tak tato silná píseň zazněla bez něj. Všichni hosté se zároveň stali kmotry křtěného alba.

„Velmi mě těší, že jsme si s Ďurim a skupinou Galantný jeleň mohli konečně zahrát před takovým skvělým publikem. Pro mě, mé rodiče i mou sestru byl sobotní večer fantastický, plný příjemných, veselých lidí a skvělé hudby. Děkuji Ďurimu, že jsem mohla být malou součástí tohoto krásného koncertu, na němž se zároveň křtilo i nové album. Přeji Ďurimu, aby měl stále chuť tvořit a bavit lidi, protože to dělá s obrovskou láskou k hudbě a k lidem,“ neskrývá své nadšení Nikoleta Šurinová.

„Je mi velkou ctí být křestní mamkou tak krásného hudebního díla a extraterestriálního umělce jako je Ďuri Hnilica! Při jeho skladbách mám vždy husí kůži a slzy na krajíčku, ať už od štěstí či dojetím a doporučuji toto album každému, kdo chce zažít opravdový dotyk s duší. Mimo jiné koncert byl absolutně strhující, takový intenzivní emoční zážitek jsem už dávno neměla! Čistá radost z bytí,“ říká herečka a zpěvačka Barbora Švidraňová.

„Zažil jsem jeden nádherný, nezapomenutelný večer plný upřímných emocí a mohu s jistotou říct, že na něj nezapomenu do konce života. Celý týden jsem v sobě nesl takový pocit tíhy a zodpovědnosti, protože jsme dlouho nehráli před publikem a chtěl jsem lidem darovat fakt nádherný zážitek. Když jsme však vyšli na pódium, všechno ze mě opadlo a nechal jsem se vést jedinečností přítomnosti, kterou tvořil samotný vesmír posílen o velmi silný úplněk měsíce. Děkuji všem přítomným hostům, fanouškům, kamarádům, rodině a neposlední řadě Bohu, že nám dopřál takový krásný večer,“ netají své emoce Juraj Hnilica.

Po oficiálním ukončení koncertu se muzikanti i návštěvníci přesunuli k o pár metrů dál vzdálenému táboráku, u kterého se s kytarami i tympánem zpívalo při úplňku do pozdních nočních hodin a následně se přítomní uchýlili ke spánku do nedaleko postavených stanů. Juraj Hnilica nezahálí, a ačkoliv před dvěma týdny vydal svůj nový videoklip k písni Oceán, již nyní připravuje další hudební novinku. Tentokrát spojí síly se severomoravskou zpěvačkou, skladatelkou, textařkou a písničkářkou Kaczi.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama