Bundy zelený: v kapsách bylo přes čtvrt milionu

Na Bundy zelený se opět pomáhalo onkologickým pacientům. Foto: Miroslav Knedla
ZÁDVEŘICE - Nedávno zesnulému Františku Nedvědovi musí být v country nebi blaze. O víkendu mohl sledovat 3. ročník charitativního country festivalu Bundy zelený. V sobotním galazávěru se zpívaly jeho nejznámější písničky. Ale nebylo to to jediné, co by barda oboru potěšilo.

Bundy zelený měly v Zádveřicích hvězdné obsazení. Mimo mnoha jiných klasikové Vojta Kiďák Tomáško, Honza Vančura, Pavel Dobeš, ale třeba také Nedvědův syn Vojta, který společně s dalšími poslal tátovi pozdrav do nebe.

Hlavním smyslem dvoudenního setkání zelených bund bylo už potřetí pomoci pacientům Onkologického centra zlínské krajské nemocnice. Pomoc se slila z více směrů, od návštěvníků přes dlouhodobé partnery, až třeba po atraktivní tombolu nebo bezplatnou práci organizátorů a lidí ze stánků s občerstvením.

Výsledek je úžasný, povedlo se vybrat 253 000 korun. Skvělou částku převedou na projekt Pomáháme onkologii, ten už dlouhodobě zvyšuje komfort pacientů při jejich léčbě.

„Společně si přejeme, aby se k nám v budoucnu přidalo daleko více firem z našeho kraje, čest a sláva těm, kteří pomáhají už teď,“ chválili i vyzývali dva z hlavních organizátorů Miroslav Duroň a Marek Šikula.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x