Rock Point běžecká výzva „napříč Šumavou“ – 2. ročník

Rock Point běžecká výzva „napříč Šumavou“ – 2. ročník

Spousta pozitivních ohlasů, nadšených komentářů a pochval utvrdila organizátory Rock Point běžecké výzvy „napříč Šumavou“ v myšlence projektu pokračovat. Běžecká soutěžní Rock Point výzva „napříč Šumavou“ má tak letos svůj druhý ročník.  

Jak to začalo?

Čtveřice běžců Martin Mužík, Filip Tomeš, Linda Beniačová a Radek Civiš pod hlavičkou Rock Pointu vyrazila do českých hvozdů „objevit“ trasu pro letní běžeckou a turistickou výzvu „napříč Šumavou“. V průběhu 4 dnů přeběhli Šumavu od Nýrské přehrady až na Lipno, ze západu na východ a vymezili trasu dlouhou přes 160 km s převýšením 4 780 výškových metrů. Následně se přes léto rozběhly 3 soutěžní běžecké výzvy a jedna nesoutěžní turistická pro širokou veřejnost.  Jak to celé dopadlo, kdo první trasu přeběhl za 24 hodin a další perličky si můžete přečíst na blogu zde.

Na co se můžete těšit letos? 

V první řadě opět na nádhernou šumavskou přírodu, osvědčenou trasu, spoustu nezapomenutelných zážitků, emocí, dřiny, ale také euforie v cíli z překonání náročné trasy i třeba sebe samotného. Navíc můžete vyhrát ceny od partnerů akce Osprey, Julbo, Hannah, CEP, Dynafit, Inov 8, Craft, Enervit, Adventure Menu. Ty jsou připravené jak pro nejlepší, tak i v tombole.

Zkuste si i vy proběhnout nebo projít celou 160 km trasu napříč Šumavou nebo její část! Jsou připravené 3 varianty Rock Point letní výzvy:

  • „NAPŘÍČ ŠUMAVOU“ 24/30 HODIN

Výzva pro běžce profíky, kteří si troufnou během 24 hodin (muži), nebo 30 hodin (ženy) přeběhnout celou přibližně 160 km dlouhou trasu bez zbytečných přestávek a vejít se do časového limitu. 

  • „NAPŘÍČ ŠUMAVOU“ V KUSE

Výzva pro běžce i turisty, kteří se nebojí strávit v šumavských lesích několik dnů. Důležité je celou přes 160 km dlouhou výzvu absolvovat v kuse bez opuštění trasy. Během trasy je možné využívat nouzová nocležiště nebo kempy na trase a doplňovat zásoby v místech kudy trasa prochází.

  • „NAPŘÍČ ŠUMAVOU“ NA 4 ETAPY

Výzva pro všechny běžce i turisty, kteří chtějí zdolat Šumavu na předem dané části (etapy), nebo si chtějí vyzkoušet pouze některou z etap připravenou našimi Rock Point běžci. Své starty v jednotlivých etapách si můžete rozplánovat do celého soutěžního období.

Kdy můžete závodit?

Doba trvání soutěžní výzvy je od 1.6. do 15.10.2021 Podrobnější informace o běžecké výzvě naleznete na webu napricsumavou.cz a rockpoint.cz.

Potřebujete doplnit běžecké vybavení? Inspiraci můžete najít třeba zde.

Koukni na dojmy účastníků z loňské výzvy: