Hlavní obsah

Chci hrát Ligu mistrů, říká Vrba před Monakem. Jak je to se vstupenkami?

Foto: Profimedia.cz

Pavel Vrba útočí se Spartou na postup do Ligy mistrů. Úterní soupeř? AS Monaco.

Reklama

Sparťanský sen o návratu do Ligy mistrů po letech pauzy žije dál. Po Rapidu Vídeň přijde v úterý druhá překážka. Na Letné se od 19 h představí knížecí klub AS Monaco. K dispozici jsou ještě vstupenky pro bezinfekční fanoušky.

Článek

Pokud Sparta přes Monaco postoupí, utká se v závěrečném play off Ligy mistrů s lepším z dvojice Genk-Šachtar Doněck. Kdyby snad naopak s Monakem vypadla, přesměruje ji UEFA přímo do skupiny Evropské ligy.

„Víme, že máme Evropu jistou. Ale já chci hrát Ligu mistrů,“ říká před duely s Monakem bojovně sparťanský trenér Pavel Vrba.

Po dlouhém období, kdy se kvůli protipandemickým opatřením hrávalo před zcela prázdnými či poloprázdnými tribunami, si sparťané před týdnem proti Rapidu Vídeň užívali mnohem živější atmosféry na stadionu.

Jak při aktuálním stavu rozvolněných opatření vypadá situace se vstupenkami nyní? „Již byla vyčerpána kapacita vstupenek pro neočkované fanoušky. Z významné části je získali držitelé permanentek, obchodní partneři klubu a členové Sparta klubu,“ vysvětluje Ondřej Kasík, ředitel komunikace AC Sparta Praha.

„Nyní nadále probíhá volný prodej vstupenek jen pro návštěvníky, kteří mají dokončené očkování a jsou 14 dní po poslední dávce. A také pro ty, kteří se prokáží oficiálním dokumentem o prodělání nemoci covid-19,“ dodává Kasík.

Cena lístků je 590–990 Kč. „Na utkání s Rapidem fungovaly covidové checkpointy, kde se prokazovala bezinfekčnost. Ty teď u stadionu nebudou, kontrola proběhne přímo na vstupní bráně,“ upřesňuje ještě Ondřej Kasík.

Francouzská liga startuje až o víkendu, v tom má Sparta, která již má za sebou dvouzápasové předkolo s Rapidem a dvě ligová utkání, lehkou výhodu v rozehranosti. „Soupeř bude na utkání s námi bezpochyby připraven dobře,“ poznamenal k tomu Pavel Vrba.

„Francouzskou ligu každopádně řadím mezi pět nejlepších v Evropě, spolu s anglickou, španělskou, německou a italskou. Těchto pět lig je nadstandardních. Pořadí mezi nimi, ať si případně každý určí sám. Ale pokud náš soupeř hraje o přední příčky ve francouzské lize, svědčí to o jeho velké kvalitě,“ dodává trenér, který už zná atmosféru Ligy mistrů ze střídačky Viktorie Plzeň.

Počítá s tím, že mezi klíčové hráče soupeře bude patřit Cesc Fábregas, někdejší spoluhráč Tomáše Rosického, nyní sportovního ředitele Sparty. „Tomáš měl v Arsenalu bezpochyby výborné spoluhráče. V takových zápasech, jako nás čeká, hrávají právě ti zkušení fotbalisté se skvělou hráčskou kariérou důležitou roli, naše hráče na Fábregase určitě upozorníme.“

Vrba patrně nebude mít k dispozici Ladislava Krejčího mladšího, kterého trápí svalové zranění. Naopak Michalu Sáčkovi spravilo jeho zranění na hlavě pět stehů a bude „ready“.

„Věříme, že nám fanoušci na tribunách opět dají vítr do plachet,“ usmál se stoper Dávid Hancko. „Chceme všem fanouškům ještě jednou poděkovat za výbornou atmosféru, kterou vytvořili na zápasu s Rapidem Vídeň. Byla skvělá také proto, že se vyvarovali jakýchkoli negativních projevů. A chceme fanoušky požádat a apelovat na ně, aby v tomto trendu pokračovali a negativních pokřiků se vyvarovali i tentokrát,“ říká Ondřej Kasík s vědomím skutečnosti, že za Monaco patrně nastoupí několik hráčů afrického původu. „Veškeré negativní projevy neprospívají image našeho klubu, který za ně navíc může být velmi přísně sankcionován.“

Reklama

Doporučované