Léto budiž pochváleno (i to mírně bláznivé)

Léto budiž pochváleno (i to mírně bláznivé)
VLČKOVÁ - Věru měl ve svém dramatu Léto Fráňa Šrámek plnou pravdu. Léto budiž skutečně pochváleno. A platí to v našich východomoravských a nejen našich končinách naplno. Včetně toho, že má být ono právě se půlící letní období i v dobrém slova smyslu bláznivé. Příkladů je nesčetné množství.

Tak třeba ve Vlčkové, kde se na krásném recesním závodění sešli odvážní mistři nadvodních a pak „podvodních“ dopravních prostředků. Vlčkovská lávka se jela už podevatenácté. Starosta Vladimír Zbranek má bohaté vlastní zkušenosti a připomněl specifika pohybu na úzké a 40 metrů dlouhé lávce nad hladinou hasičské vodní nádrže.

„Jezdí se nejen na bicyklech, ale také na trakařích a chodí se i pěšky, ovšem s pivním sudem nad hlavou,“ popisuje letošní soutěž, v níž si zase naprostá většina odvážlivců vyzkoušela, jak nesnadné je přejet na druhý břeh a jak snadné vykoupat se.

K „bláznivinám“ letošního léta přidejme i další úžasné výkony věkuprostého Zlíňana Boba Divílka, který tentokrát udivoval v Brně. „Mimo jiné stovkou kliků v bleskovém tempu, pak jsme se s partnerkou zase umístili do speciální „krabice“, bylo toho mnohem více,“ popisoval úžasný chlapík. Jen na vysvětlenou má zmíněná krabice rozměry 79 krát 48 krát 56 centimetrů. Tohle je prostě stěží uvěřitelné.

Krásně bláznivá byla určitě také oslava olympijského zlata střelce Jiřího Liptáka v nedalekých jihomoravských Rajhradicích.

A zdaleka nejen tam také další velká sláva po nedělním dopoledním olympijském zlatu deblového tenisového páru Krejčíková – Siniaková.

Léto prostě budiž pochváleno včetně toužebně očekávaného nedělního deště.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x