SKUTEČNÉ VĚDECKÉ DŮKAZY VYVRACEJÍ ARGUMENTY SKEPTIKŮ UFO

Chvátal Jaroslav

Chvátal Jaroslav

autor

03.08.2021 Ufo

Jedním z vědců, který se v současné době zabývá problematikou UFO na profesionální bázi, je Dr. Philip Masters, který v roce 2019 vydal práci "Identified Flying Objects: A Multidisciplinary Scientific Approach to the UFO Phenomenon" (Identifikované létající objekty: Multidisciplinární vědecký přístup k fenoménu UFO), v níž předkládá tezi, že UFO nepocházejí z Vesmíru, ale jsou pilotovány lidmi cestujícími v čase z budoucnosti. Tato teorie si získává stále více příznivců a v posledních letech se objevují výpovědi vysloužilých vojáků, podle nichž měl i roswellský incident něco společného s cestováním v čase. Dalším argumentem ve prospěch správnosti této teze je, že popsané mimozemské bytosti z UFO měly vždy humanoidní vzhled nebo dokonce vypadaly zcela jako lidé. Vzhledem k dlouhé hypotetické evoluční historii lidstva na této planetě a ve světle rychlého technologického pokroku posledních 100 let je docela dobře možné, že UFO představují stroje času z budoucnosti lidstva na planetě Zemi.

Výzkumník NASA a fyzik Kevin Knuth z "Univerzity v Albany" se rovněž domnívá, že existuje mnoho důkazů o reálnosti fenoménu UFO. I on může potvrdit, že podle vědecké metodologie by již měly existovat důkazy o existenci mimozemského života, ale doposud k žádné návštěvě mimozemšťanů oficiálně nedošlo, přestože výskyt UFO by měl být nejlepším důkazem "Fermiho paradoxu". Vzhledem k miliardám hvězd a exoplanet je prakticky vyloučeno, že bychom ve Vesmíru byli sami a že by se mimozemské civilizace dávno nevyvinuly do takové míry, aby byly schopny mezihvězdného cestování a prozkoumaly a kolonizovaly velké části galaxie. Na základě rozhovorů s klíčovými vládními představiteli proto Knuth zcela oprávněně předpokládá, že "některé z podivných létajících objektů, které překonávají letové výkony nejlepších letadel v našem inventáři a vzpírají se vysvětlení, jsou skutečně návštěvníci z kosmického prostoru". Kevin Knuth také potvrzuje, že největším problémem fenoménu UFO je jeho postavení ve vědecké komunitě, která jej stigmatizovala a dodnes jej považuje za tabu, přestože existují tisíce věrohodných svědků, fotografických důkazů nebo radarových záznamů hmotných vzorků neidentifikovaných létajících objektů, které dokazují jejich aktivitu a reálnost.

Další kritik skeptiků se jmenuje Alexander Wendt a je autorem a politologem. I on je frustrován postojem vědecké komunity k UFO a mimozemskému životu, a to navzdory ohromujícímu množství nových důkazů. Wendt potvrzuje, že mocný vliv v tomto vědeckém establishmentu zajišťuje, že vědci jsou odrazováni od zkoumání fenoménu UFO, aby nenacházeli další důkazy, a proto na výzkum nejsou poskytovány žádné finanční prostředky. Alexander Wendt vysvětluje: "Pokud byli objeveni mimozemšťané, byla by to nejdůležitější událost v historii lidstva." Podle něj, jakožto odborníka na společenské vědy, je příčinou nedostatečného pokroku ve studiu neidentifikovaných létajících objektů neochota vědců, nikoliv nedostatek UFO! Dále je třeba poznamenat, že statisticky, jak již vysvětlil astronom Dr. Frank Drake ve své "Drakeově rovnici", je jisté, že mimozemské civilizace musí existovat. I kdyby v každé galaxii existovala jen jedna civilizace, ve Vesmíru jsou miliardy nebo dokonce triliony galaxií, a tudíž miliardy nebo triliony dalších civilizací, které by nás zde mohly potenciálně najít a navštívit.

Jak jsem již řekl, badatelé v oblasti UFO zjistili, že v roce 1952 bylo rozhodnuto o psychologické strategii týkající se UFO. Stalo se tak rok před "Robertsonovým panelem" a odpovědnou skupinou byla CIA a její "Rada pro psychologickou strategii". Tato skupina se rozhodla, že obyvatelstvu USA hrozí v důsledku vlny UFO nebezpečné a hysterické reakce masy lidí.  Skupina CIA proto doporučila, aby se okamžitě udělalo vše pro "vyvrácení" skutečného fenoménu UFO kolem létajících talířů, a poté byly zahájeny příslušné kampaně, které měly snížit zájem veřejnosti o nevysvětlitelné jevy, a jednou z těchto strategií byla skepse, s níž byli dlouho úspěšní. Nyní však nastala doba, o níž psal již v 60. letech minulého století major Donald E. Keyhoe, kdy již nelze realitu mimozemských návštěvníků skrývat.

Před sedmdesáti lety astronomové ještě neobjevili žádné exoplanety podobné Zemi mimo naši sluneční soustavu a mnoho kontaktérů UFO v 50. letech tvrdilo, jak jsem již řekl, že létající talíře a jejich obyvatelé pocházejí z planet naší sluneční soustavy. Dnes víme, že existuje nejméně 3 000 exoplanet podobných Zemi a v průměru kolem každé hvězdy v galaxii obíhá alespoň jedna pevná planeta. Obyvatelných planet je tedy všude ve vesmíru mnoho.
Podle nových zjištění astronomů by každá pátá nebo šestá z nich mohla být planetou podobnou Zemi! Z vědeckého hlediska mohl být první mezihvězdný objekt "Oumuamua" také poslem mezihvězdné civilizace. Bylo zjištěno, že se jedná o neobvykle tvarovaný podlouhlý objekt, a ufologové již mnoho let tvrdí, že kromě létajících talířů jsou nejčastěji pozorována UFO v podobě podlouhlých kosmických lodí doutníkového tvaru, a proto i "Oumuamua" mohlo být UFO. Tento podlouhlý tvar usnadňuje vyhýbání se srážkám s většími objekty a zajišťuje také maximální aerodynamiku.

Dále existují astronomické důkazy o existenci uměle vytvořených mimozemských megastruktur ve Vesmíru, tento jev nastává, když vzdálená hvězda neobvykle potemní, což by znamenalo, že před hvězdou jsou obrovské umělé satelity nebo struktury, které možná vytvořily mimozemské civilizace. Další bod se týká neobvyklých rádiových vln, tzv. rychlých rádiových záblesků. Jedná se o jeden z nejzáhadnějších jevů, které vědci dosud zaznamenali. Tyto záblesky pocházejí ze vzdálených galaxií a trvají jen několik milisekund. K vytvoření tak silného rádiového záblesku je zapotřebí více energie, než naše Slunce vydá za 24 hodin. Jedním z možných vysvětlení jejich původu by mohly být ultra vyspělé civilizace, které dokážou využít veškerou energii hvězdy k vysílání signálů, jimž v současnosti nerozumíme.

Jedním z nejvýznamnějších lidí, kteří v posledních letech otevřeně hovoří o UFO, je bývalý kanadský ministr obrany Paul Hellyer, který tvrdí, že různé mimozemské civilizace a skupiny navštěvují a působí na planetě Zemi již ne stovky, ale tisíce let. Jednou z těchto skupin jsou tedy vysocí běloši, známí také jako blonďatí nordici, protože vypadají jako severoevropští Skandinávci. Tyto bytosti podle Hellyera považují nás pozemšťany za ekoteroristy, protože se o planetu nestaráme dobře. Říká, že mimozemšťanům, kteří nás pozorují a navštěvují, se nelíbí destruktivní chování naší civilizace a že jejich velvyslanci to dali pozemským vládám jasně najevo. Paul Hellyer navíc potvrzuje, že mnohé technologické objevy 20. století byly možné pouze s pomocí mimozemšťanů. Dali nám mikročip nebo technologii optických vláken a vše bylo získáno z havarovaných UFO a zpětně upraveno. Mnozí z mimozemšťanů disponují speciálními technologiemi k zastavení pozemských klimatických změn, ale vlivná skupina, kterou Hellyer výslovně nazývá "Ilumináti", brání otevřenému kontaktu s těmito vyspělými návštěvníky, kteří nám chtějí předat své čisté technologie, protože by to poškodilo zisky "Iluminátů" a jejich ropný byznys!

Paul Hellyer proto definitivně potvrzuje, že různé mimozemské civilizace navštěvují Zemi již tisíce let a jsou zde i v současnosti. Pravda není někde venku, ale je přímo před námi a mezi námi. Varuje, že pozemská armáda v současné době vyrábí zbraně, které by mohla použít proti těmto mírumilovným návštěvníkům, kteří sledují naše jaderná zařízení, což by mohlo vyvolat mezigalaktickou válku! Navzdory všem těmto skutečnostem a prohlášením důvěryhodných odborníků a politiků kritici UFO setrvávají ve svém postoji, že tento fenomén nevyšetřují a že se těchto významných svědků a informátorů blíže neptají, protože hovoří o spiknutích a mocných tajných společnostech, které vládnou světu, a nechtějí, aby se o tom veřejnost dozvěděla, že dobrotiví a vyspělí mimozemští návštěvníci, kteří dokonce vypadají úplně stejně jako lidé, nás tu pozorují už tisíce let a chtějí nám pomoci osvobodit se z područí vládnoucí satanistické iluminátské elity, zachránit lidstvo a tuto planetu před úplným zničením a poučit nás o skutečné božské podstatě vesmíru!

Před časem vyšel v "Huffington Post" článek nezávislého novináře Scotta S. Smithe. Píše o jiném článku, který vyšel v časopise "Skeptical Inquirer" v roce 2009. Tento mluvčí skeptiků tehdy publikoval sérii článků o pozorování UFO, v nichž celý fenomén popisoval jako založený pouze a výhradně na "lidské dezinterpretaci a duševní nemoci"! Autorem nejdůležitějšího článku proti UFO byl opět Robert Scheaffer z "Výboru pro skeptické vyšetřování", který tímto výrokem přisoudil omyl a duševní chorobu tisícům věrohodných svědků po celém světě! Schaeffer opět používá dva základní argumenty, aby překroutil skutečná fakta a přizpůsobil zprávy o pozorování teoriím skeptiků. První argument souvisí s tím, že americká vláda se podílela na spiknutí s cílem utajit fenomén UFO, a badatelé v oblasti UFO zjistili, že CIA a americké letectvo byly od roku 1952 skutečně zodpovědné. Protože se však skeptici těmito událostmi nikdy přímo nezabývají, místo toho píší o "paranoie" a "konspiračních teoriích", přestože vědí, že UFO je předmětem vojenského tajemství!

Určité skupiny financované vládami rozhodně uplatňují strategie, jejichž cílem je bagatelizovat důkazy o existenci UFO a snížit zájem veřejnosti o ně. To bohužel vedlo k nesmyslným a absurdním pokusům o vysvětlení, které však ve skutečnosti nepřinesly žádný věrohodný protidůkaz, že UFO není skutečné, nebo že lze s jistotou vyloučit, že se jedná o mimozemské kosmické lodě! Stále se jen opakuje, že svědci UFO a věřící v UFO výrazně odmítají uznávanou vědu, protože věří v existenci paranormálních jevů, jako je UFO. Tento argument bohužel nedokazuje opak a zahrnuje i domněnku, že přijatá věda se možná nikdy nevyvine a o nezaujatém výzkumu kontroverzního jevu se ani neuvažuje, protože by to mohlo vést k tomu, že by se objevily nezvratné důkazy, které by vyvrátily přijaté přírodovědné teorie, a celý domeček z karet hypotetických vědeckých teorií by se zhroutil.

To si ovšem tito dobře placení vědci nemohou dovolit, protože by kromě své pověsti ztratili i své postavení, kariéru, vliv a důvěryhodnost. Existují skvěle zdokumentované zprávy o UFO, které vědci jednoduše ignorují, a tato reakce v kombinaci s absurdními pokusy o vysvětlení a překrucováním faktů svědčí o hluboce zakořeněném strachu, že by UFO mohlo ohrozit konvenční poznání! Například již v 60. letech 20. století pracoval Dr. J. Allen Hynek na projektu amerického letectva "Blue Book", jehož cílem bylo zkoumat fenomén UFO a najít konvenční vysvětlení pozorování UFO. Proslavil se tím, že se některá zjevení snažil vysvětlit "bahenním plynem". Později se k tomuto pokusu o utajení v rámci projektu "Modrá kniha" vyjádřil tak, že přiznal, že on a další vědci měli za úkol na příkaz zabránit tomu, aby se veřejnost v 60. letech příliš vzrušovala a hysterčila ohledně UFO! Nakonec si Dr. Hynek uvědomil, že určité procento z četných pozorování amerického letectva přesto nelze odmítnout žádným konvenčním vysvětlením, a tato pozorování (více než 700 případů) zůstala nevysvětlitelná i z vědecky skeptického hlediska. Proto změnil názor a později založil "Centrum pro studium UFO". Již v 50. letech minulého století astrofyzik James McDonald z "Arizonské univerzity", který sám pozoroval UFO a v roce 1969 na sympoziu "Americké asociace pro rozvoj vědy" předložil působivé vědecké důkazy o UFO – to vše však jeho kolegové jednoduše nekomentovali a ignorovali.

Také Bruce Maccabee, o němž jsem již informoval, je bývalý vědec amerického námořnictva, který tento fenomén z pověření americké vlády po desetiletí vědecky zkoumal, ale jeho studie nebyla otištěna v žádném vědeckém časopise, protože odpovědní činitelé s jeho závěry o mimozemském původu UFO nesouhlasili. Tolik k údajné neexistenci vědeckých důkazů o realitě UFO – vědecké časopisy a magazíny je prostě odmítají, protože neodpovídají konvenčním teoriím vědeckého establishmentu. Proto skeptičtí vědci nemohou ve své literatuře najít důkazy o existenci UFO. Autor Thomas Bullard, člen "Centra pro studium UFO", vydal v roce 2010 knihu s názvem "Mýtus a tajemství UFO". V něm zpovídá řadu svědků UFO, kteří v psychologických testech dosáhli normálních výsledků a pocházejí z různých společenských vrstev. Mezi těmito svědky jsou důvěryhodné osoby na důležitých pozicích, například piloti letadel, členové posádek leteckých společností, policisté, vojáci, podnikatelé, profesoři, a dokonce i astronomové. Nenašly se u nich žádné důkazy o duševní poruše nebo představivosti, a tak je s podivem, proč skeptici stále tvrdí, že inteligentní a dobře informovaní lidé by na UFO nevěřili.

Odmítavý postoj těchto kritiků je proto tak hluboce zakořeněný, že bez ohledu na množství důkazů nechtějí za žádných okolností vzít na vědomí nové poznatky, které jsou zcela v rozporu s jejich "normálním" racionálním pohledem na svět, protože jim prostě nechtějí věřit. I když nepopírají, že by mimozemský život mohl někde existovat, zcela odmítají, že by nás mohl navštívit na Zemi, a dokonce vypadat zcela lidsky. Toto vědomí je nutí ignorovat všechny důkazy a fakta, i když se jedná o dobře zdokumentované případy, které byly zkoumány vědeckou metodologií. Pokud by byly tyto důkazy nakonec přijaty, pak by bylo nutné se také blíže zabývat zprávami od mimozemských návštěvníků, které předali mnoha vybraným lidem na Zemi ke zveřejnění. Tato poselství se týkají UFO a mimozemšťanů a souvisejí s nadpřirozenými bytostmi, anděly, a nakonec s Bohem Stvořitelem. Mnozí mimozemšťané navíc tvrdí, že se podíleli na vývoji člověka, a proto byli v dávných dobách uctíváni jako bohové. Znázornění tohoto jevu lze nalézt například v hollywoodských filmech, jako je "2001 - Vesmírná odysea".

Světové náboženské tradice, které vyprávějí o stvoření, tak mohou být ve skutečnosti pravdivé a vyspělé mimozemské civilizace zasadily na mnoha planetách ve Vesmíru semena života a pěstovaly je po mnoho věků, dokud se tyto inteligentní planetární formy života nevyvinuly do té míry, že se mohou samy šířit ve vesmíru. Tato myšlenka je dokonce v souladu s vědeckou hypotézou zoo fyzika Johna Allena Balla. Futurista a spisovatel Arthur C. Clarke také kdysi řekl, že velmi vyspělá technologie se lidem jeví jako magie, a to je přesně to, co platí, když badatelé tvrdí, že UFO a paranormální jevy jsou nevysvětlitelné a spadají do oblasti magie a mystiky, která se navíc týká existence Boha. Teologové a badatelé v oblasti UFO tvrdí, že existuje rozdíl mezi Bohem Stvořitelem a antickými bohy. Je možné, že tvůrci našich fyzických těl byli ve skutečnosti vysoce vyvinutí mimozemští návštěvníci a kolonisté, zatímco Stvořitel Vesmíru stvořil naši mysl a duši. Výzkumníci vědomí a kvantoví fyzici si již uvědomují, že naše fyzická těla nevytvářejí vědomí nezávisle, ale že lidské duše a vědomí pocházejí z jiných dimenzionálních úrovní, které věda nedokáže změřit.

Autoři, jako například světoznámý Zecharia Sitchin, již před desítkami let upozornili, že mnohé starověké texty, například Sumerů a Babyloňanů nebo i starých Egypťanů, naznačují, že dávní kosmičtí  cestovatelé navštívili naši planetu a zanechali o svých návštěvách hmotné důkazy. Další zajímavé popisy najdeme ještě v Bibli, kde se píše, že obří andělské bytosti sestupovaly  z nebe a křížily se s lidmi zde na Zemi. Takové kostry skutečných obrů, vysokých až čtyři metry, byly v minulosti vykopány po celé zemi. Dnes však spadají do režimu utajení. Podle mnoha starověkých textů tyto bytosti vládly lidstvu po dlouhou dobu, až relativně nedávno zmizely ze scény, aby již nenarušovaly náš vývoj. Poté se stáhli na odlehlá místa světa a odtud nás pozorovali svými létajícími stroji, přičemž předem oznámili, že v lidských dějinách přijde čas, kdy se tito strážci opět otevřeně ukáží.

Toto téma je velmi aktuální právě nyní, protože bychom mohli být svědky návratu starých bohů právě nyní, kdy se pomalu seznamujeme s jejich přítomností. O UFO přemýšlela i ikona vědy profesor Stephen Hawking. Ačkoli se o tom skeptici neradi zmiňují, řekl: "Samozřejmě je možné, že v UFO skutečně jsou mimozemšťané, jak mnozí lidé věří, a že to vláda tají." Mnoho astronautů navíc o UFO promluvilo a tito muži a ženy procházejí mnoha fyzickými, psychickými a psychologickými testy, než jsou přijati do astronautického programu, a jsou proto velmi dobře vycvičeni. Zde je seznam astronautů, kteří viděli UFO a patří mezi nejdůvěryhodnější svědky: Joseph A. Walker v roce 1962, major Robert White v roce 1962, major Gordon Cooper v roce 1963, velitel Eugene Cernan (Apollo 17, řekl, že UFO pochází z jiné civilizace), Ed White a James McDivitt v roce 1965, James Lovell a Frank Borman v roce 1965, Neil Armstrong a Edwin Buzz Aldrin v roce 1969, dr. Edgar Mitchell (Apollo 14, po zbytek života šířil informace o tom, že mimozemšťané jsou skuteční, nechtějí nám ublížit a otevřeně se s námi spojí, až když přestaneme bojovat sami se sebou).

Několik amerických prezidentů vidělo UFO a podalo o něm zprávu, například Jimmy Carter, Richard Nixon, Ronald Reagan a Bill Clinton. Stejně jako Barack Obama však neměli přístup k přísně tajným vládním dokumentům o UFO, které jsou chráněny americkými zpravodajskými službami. Prezident Jimmy Carter požádal zpravodajskou agenturu CIA, aby mu předala informace o UFO, ale ta to jednoduše odmítla, přesto v posledních letech zveřejnila množství dokumentů o UFO na internetu. Ronald Reagan naproti tomu veřejně prohlásil, že svět se sjednotí tváří v tvář zjevné cizí hrozbě! To znamená, že ani současný prezident USA nemá přístup k těmto zpravodajským informacím, a to není konspirační teorie. Podle whistleblowerů existují vládou financované hluboce tajné projekty na vývoj tajných průzkumných letadel a vojenských technologií. To se také potvrdilo, stejně jako skutečná existence zařízení "Area 51", která byla po mnoho let označována za konspirační teorii. Zasvěcenci jako Bob Lazar nám podrobně vyprávějí, co se tam dělo a že on sám pracoval jako technik na reverzním inženýrství mimozemských technologií z havarovaných UFO, které byly také testovány.

Mnohé z těchto programů vznikly již v 50. letech 20. století poté, co byli přední nacističtí vědci a jejich tajný vývoj přivezeni do USA, aby pokračovali ve výzkumu v rámci projektu Paperclip, který o několik let později umožnil mise Apollo a první přistání člověka na Měsíci. Proto ufologové předpokládají, že s pomocí německých odborníků byly již v 50. letech 20. století sestrojeny létající disky, z nichž některé byly následně mylně považovány za mimozemské létající objekty, ačkoli se jednalo pouze o jejich kopie. Někteří zasvěcenci tvrdí, že Němci získali tuto technologii v Evropě od mimozemšťanů, a pokud by tomu tak bylo, mohly být tyto létající disky jednoduše testovány v Německu nebo později v USA. Svědci by byli v každém případě přesvědčeni, že se jedná o mimozemské objekty. Němci byli na konci II. světové války ve svém technologickém vývoji o desítky let napřed před zbytkem světa a podle odtajněných zpravodajských dokumentů sestrojili skutečné létající disky, které podle nově zveřejněných informací byly skutečně sestrojeny s pomocí mimozemšťanů, a podle různých informátorů byly také bezpochyby skutečnými létajícími disky, které létaly od 40. let 20. století.

Zde je citát Dr. Hermana Obertha:

"Moje teze je, že létající talíře jsou skutečné a že představují kosmické lodě z jiné sluneční soustavy. Nepochybuji o tom, že tyto objekty jsou nějaké meziplanetární lodě. Já i moji kolegové jsme přesvědčeni, že nepocházejí z naší sluneční soustavy."

V 60. a 70. letech 20. století zájem veřejnosti o UFO poklesl v důsledku dezinformačních kampaní, nikoliv však samotná aktivita UFO, když byly tyto létající objekty tehdy pozorovány nad vojenskými zařízeními s umístěnými jadernými raketami a nad citlivými jadernými zařízeními a také prokázaly schopnost tyto jaderné zbraně na dálku vyřadit nebo aktivovat – obojí bylo pro bezpečnostní experty děsivé! Luis Elizondo prozrazuje, že k takovým incidentům došlo i v jiných zemích světa a UFO tam také aktivovalo a následně deaktivovalo jaderné zbraně v jejich silech! Až do devadesátých let se o tom nesmělo psát, teprve poté se objevila první zpráva o těchto událostech v knize Timothyho Gooda o bývalém důstojníkovi amerického letectva kapitánu Robertu Salasovi a jeho zkušenostech s UFO a jadernými střelami. Bylo mu dovoleno o tom mluvit, protože tyto události již nebyly utajovány, a proto Salas později sám napsal o svých zážitcích dvě knihy, protože k událostem došlo již před více než 50 lety, a byl tak zbaven vojenského tajemství. Následně se přihlásily desítky dalších vojenských svědků, kteří také měli zkušenosti s UFO, jež mírumilovně demonstrovalo, že dokáže vyřadit nebo ovládat jaderné zbraně.

Mnoho dalších osobností ufologie, jako například exopolitik a spisovatel Dr. Steven Greer, je přesvědčeno, že tito mimozemšťané nepředstavují pro svět hrozbu, ale jsou laskaví a chtějí pomoci celému lidstvu. Od svých vládních a vojenských zasvěcenců se dozvěděl, že tyto bytosti jsou již v přímém kontaktu s našimi vládami a že nyní nastal čas, aby se o všem dozvěděla široká světová populace, aby si přítomnost mimozemských návštěvníků uvědomila.
Ilumináti podle jiných zdrojů plánují, jak již veřejně prohlásil Ronald Reagan, vytvořit hrozbu UFO, aby se svět spojil proti novému imaginárnímu nepříteli v duchu Nového světového řádu, a poté simulovat útok mimozemšťanů pod falešnou vlajkou, který nebude mít nic společného se skutečným fenoménem, ale bude zinscenován s použitím zpětně sestrojených a replik létajících strojů, aby byli všichni mimozemští návštěvníci prezentováni jako hrozba, proti níž je třeba bojovat všemi prostředky. Ať je to jakkoli, odhalování UFO v každém případě pokračuje a v nadcházejících týdnech a měsících se jistě objeví několik zajímavých zpráv. A na závěr citát Dr. J. Allena Hynka:

"Existuje fenomén, který si zaslouží systematické a důkladné studium. Tyto údaje poukazují na aspekt přírodního světa, který věda dosud neprozkoumala. Až přijde dlouho očekávané řešení problému UFO, věřím, že to nebude jen další malý krok v dějinách vědy, ale silný a zcela nečekaný kvantový skok."