Druhý domov Evy Holubové. Co na Sicílii vidí?

Zdroj: Pexels
Před lety si známá česká herečka Eva Holubová pořídila domek na Sicílii. Skromné stavení v malé vesničce sice neoplývá luxusem, i přesto se stal jejím druhým domovem, kam se s rodinou vrací několikrát za rok. Co ji sem tak přitahuje?

Jak jsme zmínili, domek, který herečka obývá, není přepychovou vilou. Nemá luxusní pokoje ani zahradu s bazénem. Jde o typické bydlení místních obyvatel a dle slov Holubové se jí právě tímhle zalíbil. Sicílii si zamilovala v její přirozené kráse a žádná zkrášlovadla ke spokojenosti nepotřebuje. I když je řada možností, kam jet v Itálii k moři, ostrov při jejím jižním cípu u naší hvězdy vyhrál. Přestože je cesta na něj poměrně dlouhá, neváhá trasu absolvovat i autem.

Čím si Sicílie získala herečku a třeba získá i vás?

Největší ostrov Středozemního moře je plný různorodosti, překrásné přírody, panuje zde příjemné klima a obývají ho srdeční lidé. Sama herečka si zde našla několik přátel mezi místními a říká, že se každé ráno těší na zvolání „Buon giorno!“ svého souseda. Panuje tu přátelská atmosféra a když je potřeba, přihodí lidé ruku k dílu a pomůžou si navzájem. Včetně Evy, která se takhle třeba zapojila do sklizně oliv. Protože je katolička, vyhovuje jí také pobožnost místních lidí a někdy s nimi zajde i na mši.

Hlavní předností ostrova jsou ale působivé přírodní scenérie, které člověka až dojmou. Vrcholky obsypané zelenou vegetací se svažují do průzračného moře, kolem kterého se táhnou dlouhé písečné pláže. Právě procházkami po pobřeží a dalších přírodních krásách si herečka doplňuje energii pro své pracovní nasazení, které je navzdory jejímu věku stále velmi vysoké. Možná i proto ji Sicílie fascinuje, protože zde život plyne typickým pomalým jižanským tempem. Dává jí možnost také zvolnit a odpočinout si.

TIP: Chystáte se na letní dovolenou na krásnou Sicílii? Doporučujeme před cestou do zahraničí sjednat cestovní pojištění, které Vás na cestách ochrání.

Kuchyně je složená z pochoutek panovníků

Místní mají vytříbené jazýčky a do svých pokrmů zařazují mix toho nejlepšího ze všech možných kultur, které se na ostrově v historii vyměnily. A co chutnalo kdysi tehdejším panovníkům, to si Siciliané zachovali po staletí ve svém jídelníčku. Ačkoliv jsou to pochoutky doslova královské, jde o zdravá jídla plné bílkovin, zeleniny a ovoce, kterému se na zdejších svazích výborně daří. Není divu, že si herečka místní kuchyni zamilovala. Dle jejích slov zde vaří dobře a velmi zdravě a pokrmy jí pomáhají zhubnout i nějaké to kilo navíc. Občas se ale vyplatí i zhřešit a dopřát si Sicilskou zmrzlinu, která patří vůbec k těm nejlepším.

Také se už nedivíte, proč se na ostrov Holubová tak ráda vrací? Na Sicílii je jedinečných chvil bezpočet a může si je dopřát každý. Třeba když chytí výhodný last minute.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x