TOPlist

Honor Magic 3 odhalen šéfem společnosti. Fotoaparát připomíná Nokii 9 PureView

Honor Magic 3 2

Společnost Honor se chystá 12. srpna odhalit rodinu nových vlajkových smartphonů Magic 3, které vrátí do hry služby a aplikace Googlu a kromě toho mají nabídnout špičkové parametry. Zajímavý má být například fotoaparát, který bude podle předchozích úniků tvořen obrovským kruhovým fotomodulem se spoustou čoček.

Honor Magic 3 1

Honor Magic 3 v rukách šéfa společnosti

Fotoaparátem Honoru Magic 3 se počátkem tohoto týdne chlubil samotný šéf Honoru George Zhao, který na něm chtěl demonstrovat zejména schopnosti umělé inteligence. Ředitel Honoru ukryl telefon do ochranného krytu, který úspěšně zakrývá veškeré designové prvky, takže utopené čočky fotoaparátu v krytu nejvíce připomínají Nokii 9 PureView.

Honor Magic 3 1

Výsledek bude pochopitelně zcela odlišný, ovšem již nyní můžeme potvrdit, že záda telefonu bude okupovat celkem pět čoček; bohužel ani jedna není obdélníková, takže na periskopický zoom musíme patrně zapomenout. Spekuluje se, že telefon do výbavy dostane hlavní 50Mpx snímač, tři samostatné 64Mpx kamerky a nakonec hloubkový senzor (buď ToF nebo 2Mpx). S touto sestavou bude Honor Magic 3 pracovat zřejmě podobně jako zmíněná Nokia, tedy skládat výsledné fotografie z dílčích snímků pocházejících z jednotlivých snímačů.

O pohon telefonu se postará nedávno odhalený čipset Qualcomm Snapdragon 888+, těšit se můžeme i na klasický Android 11 se službami Google, obohacený o některé speciality Honoru. Šéf firmy například potvrdil funkci tichého vyzvánění v situacích, kdy telefon rozpozná, že se na něj někdo dívá.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku