Elektromobily si dají dostaveníčko ve Valmezu. Tentokrát ale jinde než na náměstí

Konec srpna bude ve Valašském Meziříčí patřit elektromobilům. Foto: archiv Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Již po čtvrté se Valašské Meziříčí na konci prázdnin promění v mekku elektromobility. V sobotu 28. srpna se totiž na 2. nádvoří zámku Žerotínů před místním Turistickým informačním centrem uskuteční od 10 do 15 hodin oblíbený Sraz elektromobilů na Valašsku.

Letošní ročník se kvůli probíhající revitalizaci neuskuteční na náměstí, ale přesune se na zámecké nádvoří a přilehlé plochy. Ty už od rána obsadí majitelé automobilů a dalších vozítek na elektrický pohon. „Pravidelně se k nám sjíždí desítky elektromobilistů a příznivců této dopravy. Jsem rád, že se Sraz elektromobilů na Valašsku těší takovému zájmu a věřím, že letošní ročník nebude výjimkou. Zajímavý program, možnost osobně se projet v elektromobilu nebo si vyzkoušet elektrokola a elektrokoloběžky jsou velkým lákadlem také pro širokou veřejnost,“ říká starosta Robert Stržínek a zároveň dodává: „Také v našem městském vozovém parku je od roku 2017 služební elektromobil, s nímž máme výborné zkušenosti. Náš Hyundai IONIQ tak samozřejmě nebude na akci chybět.“

Vzhledem k tomu, že radnice od počátku pořádá Sraz elektromobilů na Valašsku ve spolupráci s Asociací elektromobilového průmyslu (ASEP), mají se návštěvníci vždy na co těšit. Elektromobily a vše co s nimi souvisí, zkušenosti z provozu či informace o tom, kde a jak nabíjet ve Valašském Meziříčí a dalších městech, to vše se na akci lidé dozví. Pohovořit budou moci s majiteli vozů a dalšími experty na elektromobilitu o vozidlech, která představují budoucnost dopravy šetrné k životnímu prostředí. Chybět samozřejmě nesmí ani atraktivní Tesla Dancing v podání Modelu X,“ zve Milan Rajchl, místopředseda ASEP.

Prvních 50 elektromobilistů, kteří přijedou prezentovat svá vozidla do Valašského Meziříčí, a zdarma se zaregistrují u Milana Rajchla na telefonu 722 931 372, se může těšit na uvítací balíček.

Na území 22tisícového města jsou pro podporu elektromobility navíc hned tři rychlonabíjecí stojany, což znamená, že zde lze vůz snadno „natankovat“ za cca 20 minut.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x