M-System Racing míří na Slovakiaring

Na stáj M-System Racing čeká ve středu 4. srpna další letošní vystoupení v seriálu Carbonia Cup. Na Slovakiaringu jsou v plánu hned dva závody. Jezdec týmu Michal Paclík se pokusí navázat na vítězství z předchozího podniku a bude se snažit upevnit vedení v průběžném pořadí třídy C2.

Ve středu 4. srpna uvidíme po třech týdnech znovu v akci stáj M-System Racing. Ta se na okruhu Slovakiaring zúčastní čtvrtého podniku letošního ročníku Carbonia Cupu, jehož součástí budou hned dva závody. Barvy M-Systemu bude tradičně hájit Michal Paclík, který opět nastoupí s vozem Norma M20FC.

Před začátkem slovenského podniku se Paclík jak v průběžném pořadí třídy C2, tak v hodnocení skupiny C nachází na slibných pozicích. Zatímco v C2 s náskokem 25 bodů vede, ve skupině C mu patří třetí místo. Na lídra přitom ztrácí pouze 11 bodů.

V dobrém světle se chce pochopitelně ukázat i na Slovensku: „Cílem je opět zajet co nejlepší výsledek. Je to ale dobře obsazený závod a konkurence je zde veliká. Bude to tedy těžké. Právě díky tomu se na to ale těšíme,“ říká Paclík, který při předchozím podniku v Mostě ve třídě C2 zvítězil.

Stáj M-System Racing se pokusí na Slovakiaringu udržet na vítězné vlně. Foto: M-System Racing

Závody na Slovakiaringu budou pro pilota stáje M-System Racing představovat v podstatě návrat ke kořenům: „První testy a závody jsem s Normou odjel právě tady. Je to jeden z mých oblíbených okruhů. Je to rychlá trať, určitě ji mám radši než Most,“ dodává Paclík.

První jízdy dne čekají na účastníky skupiny C od 9:40, kdy začíná první trénink. Druhé tréninkové jízdy přijdou na řadu od 10:40 a závěrečný třetí trénink začne v 11:40. Od 13:40 se koná kvalifikace, od 15:00 první závod a v 17:00 odstartuje druhé závodní klání.

Úvodní foto: M-System Racing

Autor

Dušan Bouzek

Motoristický novinář, který se specializuje na české a slovenské okruhové závodění a české jezdce. Intenzivně se věnuje zónovému mistrovství FIA CEZ, seriálům ESET Cup, TCR Eastern Europe i kartingu.