ZPRAVODAJSTVÍ Z RADY MĚSTA JESENÍKU

Rekonstrukce chodníků na ulici Lipovská. Výběr dodavatele na rekonstrukci chodníku od Alberta dolů. Zřízení nového odpočívadla „Buď trpělivý“. To a mnohem více dnes schválili radní…

Rada města dnes schválila výběr dodavatele na realizaci projektu chodník od Alberta dolů. Předmětem veřejné zakázky je oprava povrchu levostranného chodníku a vjezdů v ulici Dukelská v úseku mezi křižovatkou s ulicí nám. Svobody a prodejnou Albert. Celková délka úpravy činí 94,67 m. Povrch chodníku je navržen v zámkové dlažbě. Termín realizace je září 2021.

I další úseky chodníků na Lipovské ulici se dočkají rekonstrukce. Radní dnes schválili zahájení výběrového řízení na výběr dodavatele pro rekonstrukci chodníků v úseku od autobusové zastávky u nemocnice po prodejnu COOP Jednota, čímž dojde k propojení dvou již zrekonstruovaných úseků v jeden celek. Dále budou opraveny chodníky před panelovými domy před nemocnicí a za prodejnou COOP. Předmětem projektu je také výměna obrubníků, oprava a doplnění laviček a košů. Počítá se také s řešením zeleně a výsadbou nové aleje. Předpokládané datum zahájení stavebních prací je stanoven na měsíc říjen 2021. Dokončení pak na jaře roku 2022.

Zřízení nového odpočívadla s pracovním názvem „Buď opatrný“, jehož realizátorem bude Lukáš Abt. Nové odpočívadlo bude mít podobu kamenného kruhu kolem javoru. Radní dnes panu Abtovi schválili smlouvu o výpůjčce pozemku.

tz