InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Gump – jsme dvojka - promítání filmu

    Čtvrtek 28.3 16:00 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

  • Basstard Beatz w. Magenta & Tony P

    Čtvrtek 28.3 21:00 - Klub K2 Sokolský ostrov 1, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 

Obřadní síň na hřbitově v Českém Krumlově prošla rekonstrukcí

Nový interiér smuteční síně.  , Autor: Petra Nestávalová

Nový interiér smuteční síně.     Autor: Petra Nestávalová

ČESKÝ KRUMLOV - V důstojné místo se po letech nevyhovujícího stavu proměnila obřadní síň na městském hřbitově v Českém Krumlově. Celý prostor prošel rozsáhlou rekonstrukcí. „Opravily se stěny a strop, který se snížil a zateplil. Kompletně se provedla nová elektroinstalace, měnilo se topení, u vstupu se postavila opěrná zídka pro bezbariérový přístup po nové nájezdové rampě," vyjmenovává hotové práce starosta Dalibor Carda.

 

Stavební práce se týkaly i opravy schodů u vstupu, vyměnily se vstupní dveře a staré zábradlí nahradilo nerezové. Také interiér značně prokoukl, lavice dostaly nové čalounění a nátěr a nad katafalkem se opravila sádrová plastika od sochaře Stanislava Zadražila. Nové je i dřevěné obložení stěn a osvětlení.

Obřadní síň nyní také disponuje novou audiovizuální technikou, v síni je nainstalovaný projektor na promítání fotografií a videí a novinkou je možnost živého přenosu obřadu. „Pokud si pozůstalí přejí snímat obřad pro ty, kteří se nemohli pohřbu zúčastnit, tak je to možné prostřednictvím nové kamery. Přes přístupový kód tak mohou obřad sledovat z domova," uvádí starosta. Zmodernizovalo se také ozvučení a reproduktory jsou nyní umístěné i před síní pro případy, kdy se hosté do obřadní síně nevejdou, tak aby obřad slyšeli i venku.

Rekonstrukce obřadní síně vyšla na dva miliony korun a opravy budou dál pokračovat na podzim, kdy se zrekonstruují toalety pro veřejnost a v plánu je i oprava fasády budovy. Takto opravené stávající prostory by měly sloužit svému účelu do té doby, než se podaří vybudovat zcela novou obřadní síň s náležitým zázemím, která bude vycházet ze zpracované architektonické studie.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace