Hlavní obsah

Dovolená pod stanem podle znamení: Zálesáci vs. princezny

Foto: Andrey Yurlov, Shutterstock.com

Foto: Andrey Yurlov, Shutterstock.com

Reklama

Pro někoho je výlet do přírody pod stan vítaným dobrodružstvím, pro jiného hororovou představou, které se bude snažit ze všech sil vyhnout. Která znamení jsou zálesáci a kdo patří spíš mezi princezny?

Článek

Ničím nezkalená příroda, ptáci zpívají, potoky zurčí, les ševelí… Zní vám to jako idylka? A co stanování, které k tomu patří? Přespávání na tvrdé zemi s tenkou karimatkou a bez luxusu horké vody či splachovací toalety? Je to pro vás spíš vítané a zajímavé dobrodružství, které vás zocelí, nebo máte radši svůj klid, a hlavně pohodlí? Zjistěte, jak to mají jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou pro každou šílenost a nutnost přežití někde v divočině berou jako výzvu! Kdy jindy se jim naskytne možnost otestovat svou výdrž a všechna ta chytrá udělátka, co si nakoupili ve sportovním obchodě?! Nocování pod stanem je pro ně dobrodružství, které přidá dovolené tu správnou špetku adrenalinu, co by jim jinak chyběla. Právě Berani jsou ti blázni, kteří se dobrovolně hlásí na kurzy přežití jen proto, aby zjistili, jaké by to bylo, kdyby je někdo vysadil uprostřed divočiny jen s nožem a lahví vody.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Dovolená pod stanem? Ne, díky. To je něco, co Býky rozhodně neláká, protože o dovolené se přece odpočívá. A jak toho asi tak člověk docílí, když se celou noc budí, protože ho do zad tlačí kameny a šišky?! Pokud už se ale ocitnou v situaci, kdy je nocování pod stanem nevyhnutelné, zvládnou to jako šampioni. Praktičtí Býci si nakoupí všemožné nafukovací karimatky a ultra výhřevné spacáky a i stan promění v poměrně pohodlný palác. Nikdy si s sebou nezapomenou k ešusu zabalit taky moka konvičku, protože s dobrou kávou jdou i ty stany zvládnout lépe.

Foto: Jam Travels, Shutterstock.com

Býk pod stan? Jedině pokud má aspoň 5 hvězdičekFoto: Jam Travels, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blížence vyhlídka na dovolenou pod stanem pravděpodobně nadchne, zvlášť pokud ji ještě nikdy nepodstoupili. Je to něco nového, vzrušujícího a cizího, na to Blíženci slyší. Vrozená zvědavost jim nedá. Ovšem když už se pak ocitnou někde v přírodě, může se stát, že to pro ně bude dost velké zklamání a vůbec si stanování neužijí. Záleží, jaké jejich já se zrovna ujme směny – a taky jaké bude počasí a co je pod stanem potká. Blíženci jsou zkrátka nevypočitatelní, a tak se připravte na cokoli. I na to, že stanování rovnou odmítnou.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky rozhodně není dovolená pod stanem ideál. Víc než příroda je lákají města, hlavně kultura, památky a dobré jídlo. Pokud ale někam vyrážejí s celou rodinou, většinou jsou ochotni udělat kompromis a pár nocí někde ve spacáku zvládnou. Velký požitek z toho však nemají, navíc bývají dost často tak trochu poseroutkové, kteří se vyplaší při každém šustnutí z hlubin lesa. Mějte tedy na paměti, že když s vámi vyrazí pod stan, měli byste jim to pak vynahradit nějakým příjemným hotýlkem.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Jakkoli by to do Lvů nikdo neřekl, stanování pro ně vlastně není větší problém. Jasně, mají rádi luxus a svoje pohodlí, to bezpochyby. Ale stanování někde s přáteli má svoje kouzlo a Lvi si umí užívat tu pospolitou atmosféru, která vznikne tím, že ve skupince překonáváte nástrahy počasí a taky špetku nepohodlí. Nemrmlají, ale pořídí si to nejkvalitnější vybavení, aby se i v divočině cítili pohodlně. V dobré partě umí Lvi zvládnout kdeco, rozhodně je nepodceňujte.

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

V přírodě nebo ve městě, hlavně když jsou se mnou kamarádi, tak to bere LevFoto: Lucky Business, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jakkoli Panny nepatří mezi typické dobrodruhy, kteří se vrhají po hlavě do přírody, stanování a pobyt mimo obydlený svět si dost užívají. Už jen proto, že je potřeba ho dobře naplánovat, aby všechno klaplo – vymyslet, co je potřeba nakoupit, jak to poskládat do krosny, který stan bude nejvhodnější, a co teprve spacák… Panny si rády odfrknou od výdobytků civilizace a spolehnou se jen na svoje schopnosti a síly. Tento návrat ke kořenům považují za nadmíru očistný a vždycky tímto způsobem dobře zrelaxují.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy rozhodně patří do týmu princezen a stanování nebude jejich oblíbenou aktivitou. Ještě nějaké to glampování někde s boho týpýčkem a saunou, ale v trávě, jen pod stanem? Díky, to ne. Váhy si hodně zakládají na krásném prostředí, na upraveném zevnějšku a jen tak v divočině dost trpí. Pokud s nimi nutně chcete cestovat tímto způsobem, vezměte je aspoň do dodávky. S minimálním zázemím už si poradí, bez něj rozhodně nebudou šťastné – a vy pak taky ne, protože protivná Váha? Nic moc.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají rádi přírodu, ticho a samotu. A právě proto je možná trochu překvapivě kempování dost láká. Tedy pozor, nejde o hlučné hromadné akce ve velkých kempech, kde věčně někdo vyhrává na kytary, pořvává nebo honí děti. Ne, to není nic pro ně. Ale spaní klidně pod širákem někde uprostřed ničeho, jen s hvězdnatou oblohou nad sebou? Brzké ranní vstávání někde na hřebeni hor, kde se choulí do spacáku a na plynové bombě ohřívají čaj? To pro ně má kouzlo a moc rádi pro ně obětují svoje pohodlí.

Romantici mezi celebritami. Kdo žádal dojemně o ruku?

Foto: anatoliy_gleb, Shutterstock.com

Do campu mezi řvoucí caparty ho nedostanete, ale do tiché přírody pod širák půjde Štír rádFoto: anatoliy_gleb, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou parťáci do nepohody, takže je stanování a výlet „za přežitím“ do přírody rozhodně nemůže rozházet. Mokro? Zima? Nebo naopak horko? Komáří štípance? Instantní polévky? Hrňte to na ně, oni se u toho budou ještě dobře bavit. Střelci si umí užít naprosto každou situaci, ať už se ocitnou kdekoli a s kýmkoli, dobrá nálada je neopouští. Navíc jsou překvapivě zruční a schopní, takže pod stan ideální parťáci. Na podobných výletech tedy nelpí a netlačí na ně, ale rozhodně si je užijí.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

U Kozorohů hodně záleží na tom, zda jsou na stanování zvyklí. Jestli už odmalička jezdí na tábory a s rodiči do kempů, pak nemají problém pokračovat s tím až do dospělosti. Ale pokud tuhle zkušenost z dětství nemají a jsou zvyklí spíš na pěkné hotely a teplou postel, nejspíš je pod stan nedostanete. Kozorozi v dospělosti málokdy vykročí ze své komfortní zóny a rozhodně jim nedělá problém poslat drahou polovičku na dovolenou klidně samotnou či s kamarády, pokud je v plánu něco, co by je vůbec nelákalo.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou festivaloví lidé – a k letním festivalům rozhodně patří i stanování. Zbožňují tu specifickou atmosféru stanových městeček, kde se lidi přátelí jen proto, že si postavili stan vedle sebe, a všechno jede v jiném tempu než běžný život. Máloco je rozhodí, a pokud se sami rozhodnou, že někam do divočiny vyrazí, nebude s tím sebemenší problém a vydrží i nejrůznější nepřízně osudu. Pokud se jim ale nechce, nepřemlouvejte je. Dovolenou by si tak neužili ani oni, ani vy – zejména pro jejich remcání.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby nepatří svým založením vyloženě mezi dobrodruhy – ale na druhou stranu na to, jak křehce působí, toho taky dost vydrží! Ne že by byla dovolená pod stanem přímo jejich ideálem, ale čas od času klidně někam do přírody vyrazí. Ještě víc se vyblbnou jako vedoucí na dětském táboře, kde se můžou zapojit do přípravy her a jiných kreativních činností. Pak je jim nějaké nepohodlí pod stanem úplně jedno. Pokud jim tento pobyt podáte nějak atraktivně a Ryby zaujmete, klidně do toho půjdou.

Láska podle horoskopu. Ověřte si, že jste s tím správným partnerem.

Reklama

Načítám