Thein kupuje H-Square ICT Solutions, jediného českého diamantového partnera Palo Alto Networks

Praha, 5. 8. 2021 – Fond J&T Thein SICAV, podfond Digital oznamuje akvizici české bezpečnostní firmy H-Square ICT Solutions s.r.o. Akvizicí špičkové bezpečnostní firmy s nejvyšší dodavatelskou certifikací Palo Alto Networks – Palo Alto Networks Diamond Innovator Partner – posiluje svoji kompetenci v oblasti ICT security. H-Square založil v roce 2015 Jan Pinta, který se stane součástí bezpečnostního týmu skupiny Thein. 

Před šesti lety jsme začali budovat firmu, která se soustředí téměř výhradně na technologii špičkové americké bezpečnostní společnosti Palo Alto Networks. Tato specializace nám umožnila získat nejen výjimečné kompetence, ale aktuálně i nejvyšší dodavatelskou certifikaci Palo Alto Networks Diamond Innovator Partner, kterou jiná původně česká firma nemá. Akvizice skupinou Thein je ohodnocením naší práce posledních let, v níž budeme dále pokračovat se silným zázemím a s potenciálem oslovit další zákazníky v Česku i zahraničí,” říká k akvizici zakladatel a dosavadní majitel H-Square ICT Systems, Jan Pinta

Martin Půlpán, šéf bezpečnostní divize skupiny Thein k akvizici dodává: “Spojením H-Square a net.pointers se stáváme nejvýznamnějším partnerem Palo Alto v České republice a na Slovensku. Výrazně posilujeme kompetence v oblasti síťové bezpečnosti, bezpečného přístupu, zabezpečení v cloudu a automatizace zpracování bezpečnostních incidentů. Chceme maximálně využít technologického potenciálu Palo Alto a nabídnout tato řešení našim korporátním zákazníkům i státní správě a bezpečnostním složkám.”

“To, že se H-Square stal první ryze českou společností, která získala titul Diamantový partner, je velkým úspěchem a zároveň závazkem. Tímto prestižním titulem se v regionu střední a východní Evropy mohli v minulosti pyšnit pouze globální hráči, kteří působí ve více zemích a disponují podstatně větší zákaznickou bází. Pro naše zákazníky to znamená výrazné zkvalitnění služeb nejen v oblasti technologií síťové bezpečnosti, ale i v oblasti Security as a Service,” dodává Půlpán.     

O investičním fondu J&T Thein SICAV

Fond J&T Thein SICAV se zaměřuje na investice do technologických společností v oblasti ICT infrastruktury, kyberbezpečnosti a vývoje aplikací pro cloudová řešení v České a Slovenské republice. Fond vznikl partnerstvím technologického experta Tomáše Budníka, který je s 65 % majoritním vlastníkem fondu a J&T Private Equity Group Ltd., která vlastní 35 %. Fond vznikl v říjnu 2020. Do jeho portfolia patří společnosti Síť, net.pointers, Aitcom, firmy spadající do skupiny C SYSTEM CZ a další.

O H-Square ICT Solutions s.r.o.

H-Square ICT Solutions je česká firma zabývající se kybernetickou a informační bezpečností. Svým klientům, mezi kterými jsou především korporátní společnosti a firmy ze státního sektoru, přinášejí bezpečnostní řešení nové generace, v rámci kterých zohledňují optimalizaci vynaložených nákladů. Dokáží zajistit ochranu podnikové sítě a koncových stanic, e-mailovou i cloudovou bezpečnost a další. Jejich součástí je i autorizované centrum podpory produktů Palo Alto Networks v České republice a na Slovensku.
H-Square bylo založeno v roce 2015 Janem Pintou. Mezi její klienty dnes patří mimo jiné T-Mobile, Notino, Čeps nebo Český rozhlas. Více se dozvíte na h-square.cz.