Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

První Češka ve vedení Interpolu Havránková: Kandiduje na prezidentku slavné organizace!

Autor: simao, ČTK - 
5. srpna 2021
11:47

V říjnu 2019 se Šárka Havránková stala novou viceprezidentkou mezinárodní policejní organizace Interpol. A to jako vůbec první Češka v téhle funkci. Nyní Havránková kandiduje dokonce na prezidentku.

„Šárka Havránková kandiduje na prezidentku Interpolu! Děje se tak dva roky poté, kdy byla v Santiagu jako první Češka v historii zvolena do funkce viceprezidentky. Kdo nahradí Jihokorejce KIM Jong - Yanga v čele Interpolu, rozhodne už v listopadu Valné shromáždění v Istanbulu,“ uvedla Policie ČR na svém twitteru.

Havránkovou do funkce viceprezidentky zvolilo v říjnu 2019 Valné shromáždění organizace, hlasovalo pro ni 135 států ze 141 přihlášených.

Interpol je největší mezinárodní policejní organizací. Byl založen za účelem výměny informací o mezinárodně působících zločincích i o trestné činnosti a teroristických akcích v členských zemích. Česká republika se stala jeho členem v září roku 1993. Sídlo organizace je v Lyonu.

Video  Viceprezidentka Interpolu Havránková: Jsem stále česká policistka  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

y1xcvbnm ( 5. srpna 2021 15:04 )

Už jsem se lekl že je to ta baba od Hradce Králové co léta blokovala stavbu dálnice, ta čarodějnice s drdolem, tak nesympatická žena a ona tahle mladice, je dobře že jí nešikanují kvůli hmotnosti

Zobrazit celou diskusi