InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

Budějovické mládí na úvod přípravy ztratilo vedení v Plzni

PLZEŇ – Hokejisté Motoru České Budějovice dnes vstoupili do závěrečné zápasové přípravy na novou sezonu v Tipsport extralize. V prvním přípravném utkání se představili na ledě západočeské Plzně. Oba celky dopředu avizovaly, že do utkání nenastoupí v nejsilnějších sestavách, ale šanci dostanou převážně mladší a zkoušení hráči bojující o své místo v kádru pro blížící se sezonu. Na západě Čech se tak nepředstavili třeba ani Roman Vráblík nebo Milan Gulaš, kteří zpátky do mateřského Motoru přestoupili po minulé sezoně právě z Plzně. Domácí zase vytvořili brankářskou dvojici pikantně z Jihočechů – Táboráka Dominika Pavláta doplnil Kristián Kolář z Milevska. V těchto výrazně improvizovaných sestavách se lépe vedlo domácí Plzni, která ve třetí části otočila výsledek – 5:3.

První třetina pod novým trenérským štábem na úvod celé zápasové přípravy přitom vyšla mladým Motorákům na výbornou. Jihočeši byli aktivnější a zaslouženě vedli po úvodní dvacetiminutovce 3:1, když se do střelecké listiny zapsali právě benjamínci mužstva – dvakrát zaskóroval dvacetiletý Martin Beránek a jednou dokonce devatenáctiletý Tomáš Chlubna, pro kterého to byla vůbec první branka v nových barvách – 1:3.

Do druhé třetiny nastoupili domácí aktivněji a zápas ještě rozhodně nezabalili. Ze svého náporu ale vytěžili pouze jeden gól, při střelách Žejdla a Marcela totiž pomohla Strmeňovi tyčka. Dočkala se až nová švédská útočná akvizice Škodovky Ludwig Blomstrans, který potrestal budějovický přestupek a pěknou kličkou proměnil trestné střílení – 2:3. Před závěrečnou třetinou tak ještě bylo vše otevřené.

Ve třetí dvacetiminutovce Motor otupil nápor domácích a mohl odskočit zpátky do dvoubrankového náskoku, ale nabídnutou přesilovou hru nevyužil a na druhé straně se trestalo. Mladík Jan Slanina vtipně objel Strmeňovu branku a rychle zasunul kotouč zpoza svatyně – 3:3. Obrat pak rozjetí Západočeši dokonali o minutu později, když se po přistrčení reprezentanta Kodýtka prosadil Jan Schleiss a domácí šli poprvé do vedení – 4:3. Při power play pak ještě pojistil vítězství Plzně do prázdné brány Martin Lang na konečných 5:3. 

Další zápas sehraje Motor České Budějovice v sobotu 7. srpna na ledě rakouského Salcburku, kam už pojedou Jihočeši v o poznání zkušenější sestavě i s největšími hvězdami. Úvodní buly bude u našich jižních sousedů vhozeno v 19.15 hodin. Mistrovskou sezonu odstartuje Motor 10. září na ledě extraligového Třince.

HC Škoda Plzeň – Motor České Budějovice 5:3

(1:3, 1:0, 3:0). Branky a nahrávky: 8. Kodýtek (Schleiss), 31. Blomstrans TS, 49. Slanina, 50. Schleiss (Kodýtek), 59. M. Lang (Přikryl) – 3. Beránek (Raška), 10. Chlubna (Ville, Toman), 15. Beránek (Hanzl).

Plzeň: Pavlát (Kolář) – Budík, Kindl, Graňák, Jiříček, V. Lang, Kaňák, Hamšík – Blomstrans, Thorell, Musil, Žejdl, Kodýtek, Schleiss, Kuťák, F. Přikryl, M. Lang, Marcel, Soukup, Slanina.

České Budějovice: Strmeň (Kalista) – Šenkeřík, Slováček, Kachyňa, Lytvynov, Svach, Vaněk, Tomek – Holec, Hanzl, Michnáč – Beránek, Raška, Hrubec – Ville, Toman, Chlubna – Haas.

Hodnocení budějovického trenéra Jaroslava Modrého: „Ve hře bylo hodně dobrých prvků, na kterých děláme a v utkání už se objevily. Spoustu věcí nám to ukázalo. Měli jsme výborný začátek, i když jsme přijeli v mladším složení, ale tuto tradici chceme budovat. Střídali jsme světlé momenty s horšími, musíme jim dát šanci, abychom je viděli. Nicméně třeba Martin Beránek ukázal správné sebevědomí a byl za to odměněn dvěma góly. Ukázal nám, že může Motoru přinést více, než se jen srážet a blokovat střely. Aby měl člověk v hokeji úspěch, musí se dostat ve správný čas na správné místo, to se dneska Martinovi podařilo. Je to dobrý a silný hokejista, má výbornou kondici, musíme s ním pracovat dál. Hlavně ve druhé třetině nám ale trošku chyběly nohy, ztratili jsme spoustu sil a strávili hodně času u nás v pásmu. Výsledky v přípravě jsou důležité, chceme vyhrávat, ale něco obětujeme, abychom viděli, jak se který hráč chová v daných situacích. Všichni, kteří nehráli dneska, pojedou v sobotu do Salcburku. Bude to zajímavá konfrontace a zpestření přípravy."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace