Mrzlický kostel rozezní v září zvon věžních hodin
Mrzlický kostel patří k nejzajímavějším sakrálním stavbám na Teplicku
Teplice

Mrzlice – Už v průběhu letošního září se na věži kostela v Mrzlicích objeví věžní hodiny a začnou poprvé odbíjet čas. V současné době na kostele probíhají přípravné práce. Do věže je nutné natáhnout elektřinu, která bude pohánět hodinový stroj.

Pro ten je třeba vyrobit krycí skříň a chystá se vše potřebné i pro zavěšení zvonu, který bude odbíjet. Velkou zásluhu na realizaci projektu má podle hrobčické starostky Jany Syslové Spolek za záchranu kostela sv. Jakuba v Mrzlicích, kterému se podařilo sehnat potřebné finance

0608mrzlicekz2

Věžní hodiny vyrobila společnost L. Hainz z Lysé nad Labem. Mají čtvercový tvar a na věži budou osazené dvoje. Číselníky jsou uvnitř kruhu o průměru 160 centimetrů a tvoří je černé římské číslice na bílém podkladu. Černé jsou i ručičky hodin. „Chceme instalaci věžních hodin dokončit nejpozději v průběhu září, protože začátkem října plánujeme podzimní setkání česko-německých rodáků,“ Informuje k časovému harmonogramu Jana Syslová.

Věžní hodiny pro mrzlický kostel si vyžádají náklady ve výši 260 tisíc korun. 100 tisíc korun poskytl podle starostky česko-německý fond, dalších 100 tisíc darovala společnost ČEZ, přispěla i Česká spořitelna a partneři z Německa. Zbylou část dofinancuje obec.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru