Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přestože už je ve věku, kdy by si to mohl dovolit, Václav Neckář (80) se do důchodu rozhodně nechystá. Se svou kapelou Bacily dokonce legendární zpěvák slaví v těchto dnech 50 let existence. Jejich první generální zkouška proběhla 4. srpna 1971 v divadle Rokoko, a zpěvák se tak pochlubil archivním snímkem z jejich začátků.

„Bacily se narodily v srpnu 1971. Pamatuji si, že když jsem úplně poprvé stál na jevišti, říkal jsem si, že v roce 2000 už tady nebudu, a teď je rok 2021 a my hrajeme dál, to je neuvěřitelný,“ uvedl k výročí kapely zpěvák Václav Neckář. Po jeho boku od útlého dětství stojí jeho bratr Jan, který je také kapelníkem a klávesákem Bacilů a společně s Otou Petřinou v roce 1971 kapelu založil.

Po roce plném restrikcí už si opět zahráli před publikem a zpěvák tak avizuje, že do penze ještě nejde. „Mého bratra se jedna studentka na začátku jeho kariéry zeptala, jak dlouho chce zpívat a on jí na to odpověděl, že ho z toho pódia jednou budou muset sestřelit,“ svěřil Jan Neckář a prozradil, že na novou sezónu se řádně připravili. „S bráchou jsme oba řádně proočkováni, a tak si tedy na nás Bacily viry nepřijdou,“ svěřil se Super.cz bratr Václava Neckáře, který si zároveň letos připomíná 55 let od vydání svého prvního alba s názvem Václav Neckář zpívá pro mladé.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám