Hlavní obsah

Buzarnescuová - Kristýna Plíšková 7:5, 6:3Kristýna Plíšková vypadla na antuce v Kluži ve čtvrtfinále

Cesta Kristýny Plíškové antukovým turnajem v rumunské Kluži skončila ve čtvrtfinále. Domácí tenistce Mihaele Buzarnescuové, která figuruje v žebříčku také ve druhé stovce a byla v létě 2018 dvacátá na světě, podlehla 5:7 a 3:6.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Českátenistka Kristýna Plíšková.

Článek

Devětadvacetiletá Plíšková hrála v Kluži o semifinále na okruhu WTA poprvé od loňského srpna, kdy usilovala o finále na Prague Open. Z pozice 123. hráčky žebříčku podlehla Buzarnescuové (170.) i ve druhém vzájemném duelu. Nepomohlo jí ani 11 es.

O historický úspěch pro egyptský tenis se postarala v Kluži Majar Šarífová. Pětadvacetiletá rodačka z Káhiry se stala první čtvrtfinalistkou turnaje WTA ze své země a dnes navíc po výhře nad osmou nasazenou Slovenkou Kristínou Kučovou postoupila do semifinále.

Macháč je v semifinále libereckého challengeru

Tenista Tomáš Macháč postoupil do semifinále challengeru ATP Svijany Open v Liberci. Dvacetiletý účastník olympijských her v Tokiu porazil o jedenáct let staršího Rakušana Geralda Melzera 7:6 a 6:4. O finále bude Macháč v sobotu bojovat s pátým nasazeným Nizozemcem Boticem van de Zandschulpem, který je ve světovém žebříčku o 24 míst výš na 126. příčce.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří slovenský tenista Alex Molčan, který zdolal třetího nasazeného Poláka Kamila Majchrzaka, a sedmatřicetiletý Tunisan Malik Džazírí.

Ve finále čtyřhry je Roman Jebavý se Slovákem Igorem Zelenayem. Posledními soupeři třetího nasazeného páru budou Francouzi Geoffrey Blancaneaux a Maxime Janvier.

Kluž (antuka, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Buzarnescuová (Rum.) - Kristýna Plíšková (ČR) 7:5, 6:3
Šarífová (Eg.) - Kučová (8-SR) 6:3, 6:1
Kruničová (Srb.) - Schmiedlová (SR) 6:3, 6:0
Challenger Svijany Open v Liberci (antuka, dotace 44.820 eur)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Macháč (7-ČR) - G. Melzer (Rak.) 7:6 (10:8), 6:4
Washington (tvrdý povrch, dotace 2 046 340 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Brooksby (USA) - Millman (11-Austr.) 6:1, 6:2
San Jose (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kasatkinová (4-Rus.) - Linetteová (Pol.) 6:4, 3:6, 6:4.

Reklama

Související témata: