Chrudimské noviny Pouťový jarmark bude dva dny v plném proudu až do půlnoci

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Pouťový jarmark bude dva dny v plném proudu až do půlnoci

Chrudim – Dlouho očekávaný okamžik mnoha příznivců pouťových atrakcí už je tady! Ve 14:00 začal na Resselově náměstí Pouťový jarmark a roztočily se první kolotoče. Přímo před okny radnice stojí koráb, pro někoho možná s provokativním názvem. Pouťový jarmark potrvá do neděle večer.

Kolotočáři dovezli atrakce na náměstí už včera večer, aby mohli všechno s předstihem překontrolovat, i za dohledu starosty Františka Pilného, který vše obcházel a obhlížel i z okna. Na místě byl přítomen taky ředitel Chrudimské besedy Martin Dytrt. Atrakce jsou nakonec čtyři, protože více se jich na náměstí nevešlo. Provozovatelem atrakcí je František Lagron starší.

„Noční klid bude od dvanácti do šesti ráno, takže do půlnoci se bude moct řádit, v uvozovkách,“ uvedl místostarosta Petr Lichtenberg už na tiskové konferenci, která chrudimskou zmenšeninu pouti avizovala. V sobotu můžete zajít na atrakce už od osmi ráno. V neděli bude pouť končit ve 20:00. Sen všech, kteří se na chvíli díky pohledu na atrakce vracejí do dětských let, se vyplnil: Je tu vše, co je potřeba. Přijďte se přesvědčit sami, jak velká jsou perníková srdce a jestli ucítíte vůni od stánku s langošem, ochutnat můžete i „močáky“, nebo chcete-li, jak se říká jinde, „kvašáky“. Však budou také tentokrát na výběr s dvojí příchutí.

 

Petra Vintrlíková

Reklama