Lucie Koldová: Lightness

Lucie Koldová: Lightness

Termín: 26.11.2021 26.2.2023

26lis - 26úno celý den

Žánr: výstavydesign


"Podstata předmětů může být objevena nikoli jejich popisováním, kategorizováním nebo jiným nálepkováním, ale pouze porozuměním jejich vztahu k lidem, jejich chování a emocím - tedy všemu, co stojí za vznikem těchto objektů."

Jean Baudrillard (Le système des objets)

Výstava bude první příležitostí představit šířeji Lucii Koldovou a její tvorbu domácímu publiku. Projekt je plánován jako komplexní dílo autorského týmu složeného z výrazných tvůrčích osobností. Vedle designérky Lucie Koldové výstavu dotváří spolupráce s fotografkou Alžbětou Jungrovou, s grafickou designérkou Zuzanou Lednickou (Studio Najbrt) a kurátorkou Michaelou Kádnerovou.

Architektonická koncepce je dílem studia Lucie Koldové a vychází ze zákonitostí, které přináší komplikovaný prostor světlíku. Ten nově definují výrazné prvky - pochozí lávky přepažující zastřešenou dvoranu. Cílem je přivést návštěvníky na tyto lávky a obklopit je objekty.

Záměrem pak dopřát divákovi potěšení posunout se za vnější formu a nahlédnout na design Lucie Koldové jako na rozmanitou a radostnou tvorbu i dobrodružnou cestu za optimálním řešením.

Pečlivě vybrané kusy představují designérčinu vrcholnou tvorbu. Soubor signálních děl čítá svítidla, s nimiž je spojována nejčastěji, ale i reprezentativní nábytkové kusy, které ji představují jako všestrannou autorku. Cílem výstavy je nahlédnutí "za objekt" díky efektní dekonstrukci vystavovaných kusů, které se v komponentech snášejí z pomyslného nebe světlíku, aby se před očima diváka spojily v celek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lucie Koldová: Lightness

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.7 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...