Druhou etapu Sazka Tour vyhrál Australan Schultz

nabor

 

Nejdelší etapa ročníku nepřinesla překvapení v podobě úspěšného úniku, z vítězství se radoval Nick Schultz.

Dnešní 2. a nejdelší etapa Sazka Tour startovala, v centru dění celého závodu, v Olomouci a cíl byl na vrcholu beskydského stoupání Pustevny. V etapě dlouhé 203 kilometrů na jezdce čekaly čtyři vrchařské prémie Pustevny, Solaň, Bumbálka a druhý výjezd na Pustevny. Za celou etapu jezdci nastoupali dohromady 3000 výškových metrů.

 

Do denního úniku se nominovala trojice jezdců. Velijko Stojnic (Viní Zabu), David Per (Adria) a Sylwestr Janiszewski (Voster) tato trojice si postupně vybudovala náskok 4 minut. Při stoupání na Solaň se k této trojici přidali dva závodníci Uno X (Jonas Hvideberg a Idar Iversen, který byl už včera v úspěšném úniku). Svým tempem utrhli Sylwestra Janiszewskiho a Davida Pera, který měl manko necelých 20 sekund. Peloton pak na uprchlíky ztrácel minutu, kterou v dalším průběhu sjel a rozhodovalo se v závěrečném výjezdu na Pustevny.

Etapu vyhrál Nick Schultz (Bike Exchange), druhý s odstupem 7 vteřin byl Filippo Zana (Bardiani), třetí se zrátou 10 vteřin Rein Taaramae, které následoval s dalšími 7 vteřinami ztráty týmový z Wanty náš Jan Hirt.

Nick Schultz po etapě děkoval celému týmu za skvěle odvedenou práci, ten držel únik v bezpečném odstupu. Etapa byla náročná svoji délkou a podmínkami. Nicméně už se těší na zítřek, kdy se dojíždí na Dlouhé Stráně a kde chce udržet žlutý dres.

Sazka Tour 2021, 2. etapa

|
P.Jméno TýmČas/Body
1Nick SchultzausBEX
2Filippo ZanaitaBCF+
3Rein TaaramäeestIWG+
4Jan HirtczeIWG+
5Riccardo ZoidlautRSW+
6Luca CoviliitaBCF+
7Davide GabburoitaBCF+
8Simone VelascoitaGAZ+
9Simone PetilliitaIWG+
10Fabio Van Den BosschebelSVB+