TOPlist

Elon Musk bude mít vlastní biografii. Píše ji autor životopisu Steva Jobse

elon musk nasa spacex crew demo

Životy slavných lidí nabízejí nejen inspiraci, ale také poučení. Obzvláště v technologickém odvětví není o zajímavé osoby a jejich příběhy nouze. Jednou z těchto prominentních postav je také Elon Musk, ať už si o něm myslíme cokoli. Ten na svém twitterovém účtu potvrdil, že se chystá další kniha o jeho životě.

Tu připravuje doslova mistr v tomto oboru, sám Walter Isaacson. Ten napsal například oceňovaný životopis Stevea Jobse, Benjamina Franklina či Leonarda da Vinciho. Jeho kniha doplní tituly od Ashleeho Vance, Eda Niedermeyera či Tima Higginse.

walter isaacson
Walter Isaacson je renomovaný životopisec slavných lidí

Musk se zmínil, že je mu Isaacson už „několik dní v patách“. To nicméně nenapovídá, kdy bychom se knihy mohli dočkat – sepsání biografie Stevea Jobse trvalo Isaacsonovi přes dva roky.

Lepšího autora si Musk pro svůj patrně oficiální životopis vybrat nemohl. Walter Isaacson platí za jednoho z nejlepších životopisců současnosti. V současné době je profesorem na soukromé Tulane University a v minulosti pracoval jako generální ředitel Aspen Institute a rovněž jako generální ředitel CNN. Pokud bude jeho práce stejně detailní a objektivní jako v případě Jobse, jistě se máme na co těšit.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku