V Oseku si můžete dopřát mimořádný umělecký zážitek
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Osek – Pozoruhodná výstava děl s výrazným emocionálním podtextem zahájily pracovnice Kulturního centra Osek v pátek 6. srpna v galerii oseckého informačního turistického centra. Projekt s názvem Úhly pohledu představuje práce Zdeny Bočarové a Radovana Paucha. Dvou uměleckých osobností, jejichž výtvarné pojetí, rukopis, zvolené techniky a úhly pohledu, jsou diametrálně odlišné. Přesto mají jedno společné – důraz na intenzitu sdělení a na silnou vizuální i obsahovou pointu.

Zdena Bočarova je rodačkou z Trutnova. Dnes žije a pracuje střídavě v Praze a v Trutnově. Je dlouholetou členkou Spolku podkrkonošských výtvarníků Trutnov. Zúčastnila se řady výstav u nás i v zahraničí. Věnuje se olejomalbě, ale pracuje rovněž pastelem, tužkou nebo kombinovanou technikou. Upřednostňuje figurální motivy, které v některých kompozicích doplňuje vlastní autorskou poezií. Mezi její nejsilnější díla na osecké výstavě patří nesporně obraz Až zakopneš.

0808vystavakz2

Foto: Ilona Kaulfuss

Radovan Pauch se narodil v Ústí nad Labem a od 90. let žije v Horních Počernicích. Kromě malby se věnuje převážně práci s přírodními materiály jako je hlína nebo dřevo. Typické pro jeho rukopis je tvarové zjednodušení, zkratka, která svými čistými geometrickými tvary a kompozičním pojetím místy připomíná tvorbu Jana Zrzavého. Práce Radovana Paucha se vyznačují perfektním zpracováním a dokonalým zvládnutím po stránce výtvarné, technické i kompoziční.

0808vystavakz3

Foto: Ilona Kaulfuss

Výstavu Úhly pohledu v Oseku si určitě dopřejte. Nabízí mimořádný umělecký zážitek. A pokud se nebudete od některého z obrazů moci odtrhnout, můžete si ho koupit. Výstava potrvá do soboty 28. srpna a navštívit ji můžete od úterý do soboty v době od 9-12 a od 12.30-17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru