8. 8. 2021

Novinka pod lupou: S.O.Z: Soldados o Zombies (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název S.O.Z: Soldados o Zombies (S.O.Z. Soldiers or Zombies)
Žánr zombie
Stanice Amazon Prime (Mexiko)
Premiéra 6. 8. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 31 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Nicolas Entel, Miguel Tejada-Flores
Hrají Sergio Peris-Mencheta, Nery Arredondo

O čem to je?

Drogový dealer uprchne z vysoce střeženého mexického vězení a spolu se synem najde útočiště v odlehlém odvykacím centru na americké straně hranice. Zde musí bojovat o přežití, když se setkají se smrtícími zmutovanými zobmíky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

No. TWD jsem zatím neviděla, tak nemůžu moc porovnávat. Z Nation je komediálnější, takže to se taky moc srovnávat nedá. Tohle je po pilotu ale lehká slátanina, která v sobě míchá témata, postavy a žánry stylem, jako když pes a kočička dělali dort.

Po prvním díle se v postavách zatím absolutně nevyznávám. Je jich tady docela spousta, na to, že měl pilot jen 30 minut. A nejvtipnější je, že se zatím nikdo z nich neproměnil v zombíka, takže po prvním díle zatím vůbec netušíme, jak se nákaza přenese na lidi. Jasně, byl tady úvod, po kterém jsme se vrátili zpátky do minulosti, ale asi se to bude rozvíjet docela pomalu, když nám následně vůbec nic neukázali.

Hlavně ale nechápu všechna ta různá odvětví. Máme tu vězeňský život, drogový kartel, vědecký experiment, vojenské komando, novinařinu, uprchlíky a nevím, co ještě dalšího. Jasně, přece zombíky! Skoro bych zapomněla, protože v pilotu zatím kromě úvodní scény nebyli.

Jedna poznámka k Prime Video. Pochopila bych, že nemají českou lokalizaci, přece jen Netflix také ke spoustě neanglických seriálů nemá české titulky. Ale když si zvolím anglické titulky, tak doufám, že je budu mít nejen u španělských pasáží, ale také u anglicky mluveného slova, ne? Takhle jsem půlku dílu byla úplně bez titulků, protože se polovina odehrávala na druhé straně hranice s Mexikem a mluvilo se anglicky, což se titulky neobtěžovaly ukázat.

Ale zpět k seriálu samotnému. Nečekejte nic světoborného. Herecké výkony jsou na velmi, a to opravdu velmi slabé úrovni. Především herci z vědecké dějové linky (vědec, vojenský velitel, politická návštěvnice) byli hodně špatní, skoro až bolelo se na ně dívat. Rozhodně nepůjde o seriál, který by se zapsal do historie zombie žánru. Za mě nefunguje ani jako oddychovka, a to kvůli špatnému herectví, ještě horšímu scénáři a přehnanému namíchání žánrů a postav.

  • krátká stopáž
  • špatné herectví
  • špatný scénář
  • mix a la dort pejska a kočičky
  • zatím bez zombíků
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu