Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Zlatá Nelly Kordová: Dcera českých tenistů chodí s hokejovým milionářem

Nelly Kordová
Zdroj: Se souhlasem Nelly Kordové
+ Další 2 fotografie
golfová šampionka

Úspěšné tažení golfistky Nelly Kordové (23) za zlatou medailí sledovali fanoušci i v ČR. Aby ne, když má tento mladý golfový talent české kořeny v podobě slavného otce, tenisty Petra Kordy (53), vítěze Australian Open, ale i maminky, rovněž tenistky Reginy Kordové, dříve Rajchrtové, která hrála za Československo na olympiádě v Soulu.

Světová golfová jednička Nelly Kordová si na letošních olympijských hrách v Tokiu došla suverénně pro zlato. Turnaj vyhrála se skóre 17 ran pod par a náskokem jednoho úderu. Jaký je však soukromý příběh sledované americké sportovkyně?

Dcera slavných rodičů

Jak je známo, Nelly má po otci i matce české kořeny. Její tatínek Petr Korda je vítězem tenisového Australian Open, kde reprezentoval Českou republiku. Její bratr Sebastian jde v otcových tenisových stopách. Starší sestra Jessica se pak rovněž věnuje golfu.

„Třeba při debatě u vánoční večeře se dá zmínit, že jenom ženské se u nás dostaly na olympiádu,“ řekla serveru iDnes.cz Nelly. Naráží na to, že její maminka Regina se s tenisovou raketou zúčastnila olympiády v Soulu v roce 1988, kde reprezentovala tehdejší Československo.

Nelly i Jessica už však nyní hájí barvy Spojených států. Sourozenci Kordovi se v rámci svých sportovních výkonů navzájem podporují a sledují své soutěže. Mají dokonce svou skupinu nazvanou The Trio, kde si píší zprávy.

Nelly Kordová chodí s hokejistou

Třiadvacetiletá golfistka si od sportu nedá pokoj ani v soukromých vztazích. Od roku 2019 totiž chodí s kanadským hokejistou z NHL Andreasem Athanasiousem. Ten nyní hraje za americký klub Los Angeles Kings.

Athanasious, který má řecké a jihoamerické kořeny, je známý hlavně ze svého dřívějšího působení v klubu Detroit Red Wings, kde strávil celkem pět sezón. Na nedostatek peněz si sportovní pár nemůže stěžovat. Jen poslední dvouletá smlouva u Red Wings totiž Athanasiousovi zajistila v přepočtu 139 milionů korun.

Více o LOH 2021 Tokio ➔

Bartošová brala úspěchy jako samozřejmost, svou slávu ale neustála, tvrdí její první manažer. Showbyznys ji semlel

Související články

Další články

Nejnovější kauzy