InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Brunch Na Zavadilce – kulinářská akce amatérských kuchařů

    neděle 12.5 10:00 - Podskalí – Strakonice

  • Tomáš Kvapilík: Mozaika vztahů – společenská beseda

    neděle 12.5 19:00 - Kavárna Železářství U Šulců, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Senzační pouť nováčkovskou sezonou zakončili baseballisté Hluboké v semifinále

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU / BRNO – Pohádková sezona baseballistů Sokola Hluboká nad Vltavou skončila v semifinálové sérii. V letošní sezoně se vykrystalizovala dvojice extrémně silných a svým ostatním soupeřům odskočených týmů – Draci Brno a Arrows Ostrava. Hlubokou jakožto čtvrtý tým nadstavby TOP6 tak v semifinále čekal právě jeden z těchto dominantních manšaftů – vítěz nadstavby z Brna. Svěřenci trenéra Zdeňka Josefuse mohli jen překvapit, ale nepovedlo se. Jihočeši nestačili na favorita ani na jeho půdě v moravské metropoli (2:6), ani ve včerejší odvetě v domácím areálu (1:6). Semifinálová série hraná na dvě vítězné utkání tak skončila 2–0 pro brněnské Draky, kteří se mohou těšit na extraligové finále.

Do posledního zápasu před vlastními diváky vstoupili Hlubočtí na nadhazovačském kopci se zkušeným Roemerem, v sestavě pak nechyběli ani Vlach, Boyce, Mužík, Soukup, Macháček, Vojta, Hejný, Miranda a Dvořák. Právě to byl po vypadnutí s Draky poslední line-up baseballistů Hluboké v letošní sezoně.

Přesto je postup mezi nejlepší čtyřku extraligy, tuzemské nejvyšší soutěže, obrovským úspěchem pro hlubocký Sokol. Ještě žádný z jihočeských klubů v historii tak daleko nedošel, Hluboké se to podařilo hned ve své nováčkovské sezoně. Mezi elitu se letos vrátila po dlouhých 16 letech.

Draci sehrají finále podle papírových předpokladů s Arrows Ostrava, kteří porazili třetí tým nadstavby Eagles Praha po velmi těsných zápasech vždy o jeden jediný úspěšný doběh – 3:2 a 7:6.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace