Zemřel saxofonista a spoluzakladatel kapely Kool & The Gang Dennis Thomas. Bylo mu 70 let

Ve věku 70 let v sobotu zemřel jeden ze zakladatelů americké funkové kapely Kool & The Gang Dennis Thomas. Skupina to oznámila na twitteru. Thomas, známý podle svých iniciálu i jako Dee Tee, podle sdělení zemřel pokojně ve spánku v New Jersey.

Tento článek je více než rok starý.

Jersey City Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Člen funkové kapely Kool & The Gang Dennis Thomas

Hudba Kool & The Gang se objevila i v několika slavných filmech, jako je Horečka sobotní noci s Johnem Travoltou v hlavní roli, anebo ve snímku Pulp Fiction | Zdroj: Profimedia

Největší slávu kapela zažila v 70. a 80. letech. Thomas v ní hrál na saxofon, flétnu a bicí, ale byl považován i za mistra choreografie. Kool & The Gang se proslavili hity jako Celebration, Cherish, Ladies Night, Fresh nebo Get Down On It.

Skupina se představila i českým fanouškům, naposledy před dvěma lety vystoupila v pražském Foru Karlín. Kool & The Gang pocházejí z Jersey City v americkém státě New Jersey.

Za svou kariéru prodali více než 70 milionů nosičů, za něž získali více než 30 zlatých a platinových alb. Jejich hudba se objevila i v několika slavných filmech, jako je Horečka sobotní noci s Johnem Travoltou v hlavní roli, anebo ve snímku Pulp Fiction.

V kapele se za více než 40 let její existence událo několik personálních změn. Zpěvák James Taylor, který se skupinou zažil její nejlepší léta, pokračuje v sólové dráze. Před lety zahynul kytarista Charles Smith.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme