Finálový debakl pro Macháče. V Liberci uhrál s Molčanem jediný game

8. 8. 2021, 16:52
Aktuality 17
CHALLENGER LIBEREC - Tomáš Macháč v Liberci nezvládl své čtvrté challengerové finále. V boji o celkově 3. titul a první z antuky dvacetiletý Čech uhrál pouze jeden game se Slovákem Alexem Molčanem, který se raduje z premiérového triumfu.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© ltkliberec.cz)

Dvacetiletý účastník olympijských her v Tokiu Tomáš Macháš ve finále antukového turnaje Svijany Open podlehl o tři roky staršímu Alexi Molčanovi ze Slovenska jednoznačně 0-6 1-6.

Podle papírových předpokladů mělo finále 150. hráče světového žebříčku Macháče s Molčanem, který je v pořadí ATP jen tři místa za ním, nabídnout vyrovnanou bitvu. Nakonec mělo ale jednostranný průběh a slovenský tenista duel uzavřel za necelou hodinu.

"On má letos dobrou sezonu, takže jsem věděl, že to bude náročný. Ale zažil jsem takový zápas... Byla to taková bezmoc. Nemohl jsem najít svou hru, nic. Žádný záchytný bod. Chtěl jsem něco předvést, ale dnes to bohužel nešlo," řekl Macháč pro Tenisový svět. 

"Pár povedených momentů tam bylo, ale bylo jich strašně málo. Byl to na jednu bránu. Ne že by on hrál nějaký světový tenis, že by zabíjel míče. Ale hrál to, co na antuce potřebuje," dodal zklamaný Macháč.

Berounský rodák ve svém čtvrtém challengerovém finále a prvním mimo halu marně usiloval o třetí titul a první z domácího prostředí. Poprvé triumfoval loni v únoru v německém Koblenzu, druhý titul přidal letos v březnu v kazašském Nur-Sultanu.



Alex Molčan (© ltkliberec.cz)Levoruký Molčan, který si už v červnu zahrál finále v Prostějově a dokonce i na podniku ATP 250 v Bělehradu proti Novaku Djokovičovi, tak získal svůj vůbec první challengerový titul. Ve světovém žebříčku se posune na 136. místo a vylepší tak své maximum.

"Jsem neskutečně šťastný, že se mi to na třetí pokus v challengerovém finále povedlo zlomit. Výsledek je jednoznačný, ale byly tam těžké gamy, kdy on zahrál dobré údery. Ale povedlo se mi je urvat na svou stranu a on byl pak trochu frustrovaný," řekl Molčan.

Oba finalisté dvouhry se nyní přesunou na challenger do německého Meerbusche. Macháč se v prvním kole utká s domácím Matsem Moraingem, Molčana na úvod čeká japonský outsider Šintaro Mochizuky. Následně se už budou připravovat na kvalifikaci US Open.

Českého vítěze v Liberci měla alespoň čtyřhra. Už v sobotu Svijany Open vyhrál Roman Jebavý se Slovákem Igorem Zelenayem.



• CHALLENGER LIBEREC •
Česko, antuka, 44.820 eur
nedělní výsledky (08. 08. 2021)
• Dvouhra - finále •
Molčan (8-SR) - Macháč (7-ČR) 6-0 6-1.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Četl sem tady od jednoho honibrka, že je Molčan namistrovaný

neřekl bych, viděl sem rozhovory a má zdravé sebevědomí a není divu, hraje fakt hezkej tenis a má formu, má výsledky, není důvod si nevěřit

ale holt u nás se to nenosí, národ třasořiťek
Reagovat
Tomas_Smid_fan
podle výsledku moc povedené nebylo. Ale tak Tomáš není první, kdo dostal ve finále naloženo. Třeba se zdravě naštve a už se to nestanesmile
Btw, pro neinformované - Alex zle zatápěl i Jokerovi v Bělehradu, ten si myslím po zápase hodně oddychl. Vernando Fiasko tam proti Alexovi uhrál jen o gem víc než Tomáš a Krstin o gem míň, čili nicsmile Je to sportsmile
Tomášovi přeju hodně nasbíraných bodů, třeba i na Nextgen final. Když ne, ani z toho se svět nezboří...
Reagovat
Vlk-v-trave
Po OH ten challenger na antuce... nevim... na jeho miste bych zkousel hard v USA.
Aspon zkusil WC do kvaldy...

Jinak ITF, nechapu, ani jeden challenger pred USO na hardu. To neni normalni:) Ten vztah ATP/ITF to je fakt diagnoza. :D
Reagovat
EllNino
ale hard v USA se žádný nehraje :/
Reagovat
EllNino
navíc challengery přeci jsou pod ATP
Reagovat
Vlk-v-trave
Tim hur, ze se v Evrope pinka antuka, pekna pitomost pred USO.
Reagovat
EllNino
On si na to někde i Tomáš stěžoval, že kdyby se v USA pořádaly hardové challengery, už by hrál tam ... ale jelikož se žádné nepořádaj, tak musel brát to, co je bohužel

Dostal se sice do kvaldy na US Open, ale nebude mít žádný přípravný turnaj před, protože krom Rogers Cupu a Cincinnati se nic jiného v severní Americe na hardu nehraje :/
Reagovat
turista
Neřekl bych že Molcan v Bělehradě zle zatápěl Novaku Djokovičovi. Uhrál několik gamů.
Novak měl zápas plně pod kontrolou a hrál to co musel aby vyhrál.
Reagovat
EllNino
Prosímtě, popusť uzdu :)
Reagovat
com
Myslel si na titul a ze by se aspon trosku vyrovnal Siniakove a takhle to dopadlo smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Zatím nejostudnější porážka v kariéře. smile Navíc umocněná tím, že šlo o finále domácího turnaje. Viděli jste to někdo? To není normální. smile
Reagovat
Matej4732
Co není normální? Každý hráč někdy dostal takovýhle výprask
Reagovat
smazaný uživatel
Co není normální? Každý hráč někdy dostal takovýhle výprask
Reagovat
EllNino
Bohužel Alexovi šlo vše a Tomášovi nic z postupné frustrace, pár gemů měl gemboly/brejkboly ... z Alexe šel strach celý turnaj, Tomáš své zápasy až na semifinále musel dost vybojovávat

Nedá se nic dělat, finále je dobrý výsledek, možná taky dolehl tlak z prvního domácího finále, přemotivovanost

Důležité je, že se herně našel, posbíral nějaké body, stále má naději na NextGen Finals, zvlášť když Manuel Cerundolo jde po dobrém jaru od porážky k porážce - Jirka s Tomášem jsou stále ve hře, bylo by dobré se držet kolem toho 10. místa, možná někteří na ten turnaj ani nepojedou (třeba FAA myslím, že moc motivaci mít nebude, domácí Italové asi ano, snad proboha nebude zase domácí EC jako v posledních letech, když jsou letos ve hře už dva Italové.

Na 8. Cerundola ztrácejí Jirka s Tomášem něco přes 100 bodů, což není moc, na 7. místo už je to o dalších 170 bodů více, ale pořád reálné ... chtělo by to nějaký podobný výsledek typu Víťa Kopřiva v Gstaadu, na těch challengerech prostě ty body naskakují i za finále hrozně pomalu, pokud to není vyloženě ten nejvyšší challenger 125, který vyhrál Tomáš v Nur-Sultanu.

Jsem zvědav, kde budou kluci na konci roku, našlápnuto mají dobře.

Jinak nechápu, v USA se nehrají skoro žádné betonové challengery teď, co to?
Reagovat
Fandina
Dobry-večer, neviděla jsem to, ale našla jsem na stránkách ATP tenhle odkaz, kde se na to dá podívat z5ně. smile
Reagovat
Fandina
https://www.atptour.com/en/atp-challenger-tour/challenger-tv/challenger-tv-search-results/2021-6795-ms001-liberec-alex-molcan-vs-tomas-machac/2021/6795/all
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist