Výstavba tunelu Pohůrka uzavře na jeden rok Dobrovodskou

Na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR stanovil odbor dopravy a silničního hospodářství českobudějovického magistrátu přechodnou uzavírku pozemní komunikace Dobrovodská, a to v úseku s křížením se stavbou dálnice D3, pro realizaci výstavby dálničního tunelu Pohůrka. Úsek bude uzavřen od  25. srpna 2021 do 25. srpna 2022. Objízdná trasa povede po silnici II/157 ulicí Ledenická ke křižovatce ulic Aloise Kříže x V Hluboké cestě, dále Ledenickou ke křižovatce Ledenická x Do Mladého a ulicí U Rybníka až k Lázeňské a zpět. Po celou dobu úplné uzavírky bude lokalita, včetně všech dotčených pozemních komunikací objízdných tras, řádně označena dopravním značením.

Přechodná úpravu provozu se týká: silnice č. III/14611 – Dobrovodská, č. II/157 - Ledenická, Karla Tomana, Josefa Hory, Jiřího z Poděbrad, Ivana Olbrachta, Hlinecká, Na Lukách, Mládežnická, Spojovací, Pod Lesem, Na Vyhlídce, U Rybníka, Ledenická-St. Pohůrka, Do Mladého, V Hluboké cestě, Aloise Kříže, Edvarda Beneše, Josefa Lomského, Vítězslava Nezvala, tř. Čsl. legií, Jaroslava Ježka a obcí Srubec a Dobrá Voda.

Uzavírka pozemní komunikace v Dobrovodské ulici také ovlivní provoz městské hromadné dopravy, konkrétně její linky 6. Spoje budou v rámci uzavření úseku vedeny po objízdné trase ulicemi Dobrovodská, Ledenická, U Rybníka a Na Vyhlídce (Dobrá Voda). Změna obslužnosti se bude týkat zastávek Zvonárna, Dobrá Voda, U Křížku a Dobrá Voda, Domov důchodců, které budou dočasně obousměrně zrušeny bez náhrady, a zastávky Kovárna ve směru do Českých Budějovic, která bude po dobu opatření přesunuta asi o 50 metrů ve směru jízdy do ulice Hlinecká.

 

 

Stránka byla upravena uživatelem Josef Šmejkal, 9. 8. 2021.