InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Výstavba tunelu Pohůrka uzavře na rok Dobrovodskou ulici v krajském městě

Ilustrační foto - tunel v kopci Valík u Plzně.

Ilustrační foto - tunel v kopci Valík u Plzně.

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na žádost Ředitelství silnic a dálnic stanovil odbor dopravy a silničního hospodářství českobudějovického magistrátu přechodnou uzavírku pozemní komunikace Dobrovodská, a to v úseku s křížením se stavbou dálnice D3. Důvodem je výstavba dálničního tunelu Pohůrka. Úsek bude uzavřen letos od 25. srpna do 25. srpna příštího roku. Objízdná trasa povede po silnici II/157 ulicí Ledenická ke křižovatce ulic Aloise Kříže x V Hluboké cestě, dále Ledenickou ke křižovatce Ledenická x Do Mladého a ulicí U Rybníka až k Lázeňské a zpět. Po celou dobu úplné uzavírky bude lokalita včetně všech dotčených pozemních komunikací objízdných tras řádně označena dopravním značením.

 

Přechodná úpravu provozu se bude týkat ulic a obcí:

Silnice č. III/14611 – Dobrovodská, č. II/157 - Ledenická, Karla Tomana, Josefa Hory, Jiřího z Poděbrad, Ivana Olbrachta, Hlinecká, Na Lukách, Mládežnická, Spojovací, Pod Lesem, Na Vyhlídce, U Rybníka, Ledenická-St. Pohůrka, Do Mladého, V Hluboké cestě, Aloise Kříže, Edvarda Beneše, Josefa Lomského, Vítězslava Nezvala, tř. Čsl. legií, Jaroslava Ježka a obcí Srubec a Dobrá Voda.

Uzavírka pozemní komunikace v Dobrovodské ulici také ovlivní provoz městské hromadné dopravy, konkrétně její linky 6. Spoje budou v rámci uzavření úseku vedeny po objízdné trase ulicemi Dobrovodská, Ledenická, U Rybníka a Na Vyhlídce (Dobrá Voda). Změna obslužnosti se bude týkat zastávek Zvonárna, Dobrá Voda, U Křížku a Dobrá Voda, Domov důchodců, které budou dočasně obousměrně zrušeny bez náhrady, a zastávky Kovárna ve směru do Českých Budějovic, která bude po dobu opatření přesunuta asi o 50 metrů ve směru jízdy do ulice Hlinecká.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace