9. srpna 2021 • 16:25

Kdo trčí na trhu? Gólmani i veterán po šílené smlouvě, Chára opět taktizuje

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Zábava neskončila, pořád se v zákulisních spekulacích NHL točí zajímavá jména! Trh s volnými hráči se sice rychle ztenčil, zmizely nepodepsané hvězdy, ovšem na listině pořád zbylo hned několik zkušených hráčů. Zamíchat by přitom mohli hlavně soupiskami kandidátů v boji o Stanley Cup. Kdo vyhlíží další štaci?

  • Kyle Palmieri

    Poslední klub: New York Islanders (4,65 milionu dolarů)
    Minulá sezona: 51 zápasů (10+11), v play off 19 zápasů (7+2)

    V dubnu šlo o last minute deal. Islanders brali z New Jersey Kylea Palmieriho s Travisem Zajacem, obětovali mimo jiné i volbu v prvním kole draftu. Oba zkušení útočníci po krátkém angažmá visí na listině volných hráčů, doběhly jim dlouhodobé kontrakty. V případě prvního jmenovaného se, hlavně díky vydařenému sedmigólovému play off, předpokládá další smlouva s Ostrovany.

  • James Neal

    Poslední klub: Edmonton Oilers (5,75 milionu dolarů)
    Minulá sezona: 29 zápasů (5+5), v play off 2 zápasy (0+0)

    Když v roce 2018 třicátník James Neal podepisoval v Calgary pětiletou smlouvu na 28,75 milionu dolarů, fanouškovská základna se rozštěpila na dva tábory. Jedni plesali radostí z příchodu elitního snipera, druzí se na parametry smlouvy dívali skepticky. Tahle půlka odhadla situaci lépe. Už po první sezoně se útočník pakoval do Edmontonu, který za něj poslal na jih Alberty Milana Lucice. Neal ale neožil ani u Olejářů, po podprůměrném posledním ročníku tak vedení zrušilo buyoutem poslední dvě léta smluvené doby.

  • Zach Parise

    Poslední klub: Minnesota Wild (7,53 milionu dolarů)
    Minulá sezona: 45 zápasů (7+11), v play off 4 zápasy (2+1)

    Klubová ikona, nepříjemný rychlík a nekompromisní šermíř v brankovišti. Zach Parise dostal za dobu své krasojízdy v Minnesotě hned několik přezdívek, dohnala ho však nesmyslná třináctiletá smlouva, která měla vypršet až po sezoně 2024/25. Další buyout. V 37 letech už elitní forvard není nejlukrativnějším zbožím, pořád však dokáže pravidelně bodovat. Předminule nasázel hned 25 branek, loňskou zkrácenou základní část zakončil s 19 body.

  • Zdeno Chára

    Poslední klub: Washington Capitals (795 tisíc dolarů)
    Minulá sezona: 55 zápasů (2+10), v play off 5 zápasů (0+0)

    Slovenský obr vyčkává. Naposledy strategie zvažování vyšla, Zdeno Chára podškrábl smlouvu až týden před startem tréninkového kempu a to rovnou s Washingtonem, jedním z hlavních uchazečů o pohár. Hráčův agent se nechal slyšet, že podobným procesem si 44letý bek projde také aktuální léto. Končit se mu nechce.

  • Joe Thornton

    Poslední klub: Toronto Maple Leafs (700 tisíc dolarů)
    Minulá sezona: 44 zápasů (5+15), v play off 7 zápasů (1+0)

    Další veterán na listu, Jumbo Joe dál marně nahání Stanley Cup. Poslední osekaný ročník si zpestřil produktivním angažmá ve švýcarském Davosu (5+6 v 12 utkáních), v Torontu se mu slušně dařilo během základní části, ale zkázu Leafs neodvrátil. Kam povedou jeho další kroky a povedou v první řadě vůbec někam?

  • Devan Dubnyk

    Odbočka k brankářům. Minulou sezonu bralo Colorado Devana Dubnyka po zranění Pavla Francouza a Philippa Grubauera, ale nechytl se. Maskovaný matador loví dávno ztracenou formu z Minnesoty, poslední tři ročníky se nevyškrábal pod tři inkasované branky na zápas a nad 90 % úspěšnosti zákroků. Dostane další šanci? Zajímat by se o 35letého gólmana mohly třeba Arizona, Buffalo nebo Winnipeg.

  • Tukka Rask

    Kdo by nebral bostonskou legendu? Pokračování Tukky Raska má však jedno velké ale, 34letý gólman laboruje se zraněními a šušká se dokonce o konci kariéry. Finský mág je zatím bez smlouvy, mimo Bruins by se mu nechtělo, vedení si však dopředu pojistilo dvojici Linus Ullmark – Jeremy Swayman.

  • Další zajímavá jména na trhu

    Curtis McElhinney (38) – brankář, Tampa Bay Lightning
    Eric Staal (36) – útočník Montreal Canadiens
    Travis Zajac (36) – útočník New York Islanders
    Jason Demers (33) – obránce Arizona Coyotes
    Sami Vatanen (30) – obránce Dallas Stars
    Casey Cizikas (30) – útočník New York Islanders
    Nikita Gusev (29) – útočník Florida Panthers

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud