Litoměřice: Městská policie má dvě nové strážnice

09.08.2021 17:03

Dvacet let v Litoměřicích oblékali uniformy strážníků městské policie pouze muži. Nyní došlo ke změně. Do týmu, který čítá 31 strážníků, přibyly dvě mladé ženy – Tereza Veselá a Nikol Šmatová.

Litoměřice: Městská policie má dvě nové strážnice
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

U prvně jmenované šlo o přirozený výběr zaměstnání, neboť vystudovala střední školu TRIVIS, která připravuje studenty právě pro práci u policie, hasičů nebo armády. „Jsem moc spokojená. Hlavně mám radost, že mohu pracovat v Litoměřicích, v našem krásném městě,“ říká 22letá Tereza Veselá.

Nikol Šmatová sice studovala hotelovou školu, ale nakonec se rozhodla jít ve šlépějích svého otce, který uniformu strážníka obléká již šestnáct let. „Měla jsem tak od dětství hodně informací z první ruky a ta práce mě vždy lákala. Nakonec jsem se tedy potatila,“ usmívá se o rok starší Nikol Šmatová.

Podle velitele Městské policie v Litoměřicích Ivana Králika byly obě strážnice perfektně připravené na výběrové řízení. „Žen se přihlásilo víc. Ty, které hledaly práci v kanceláři, jsme nepřijali. Potřebovali jsme posily do terénu,“ vysvětil Ivan Králik. „Interiér služebny jsme změnili tak, aby nové kolegyně měly samostatnou místnost. Do kolektivu zapadly skvěle. Nikdo z kolegů nemá problém s nimi pracovat,“ doplnil velitel městské policie.

Zkušenosti se strážnicemi Ivan Králik konzultoval s kolegy z Roudnice n. L., Ústí n. L. nebo Mostu. Podle něj teď záleží především na nich, jak se s novou prací popasují, jaký si získají respekt. „Strážníkem se člověk nestane po zkoušce odborné způsobilosti. K tomu potřebuje tři až pět let zkušeností. My budeme novým kolegyním maximálně nápomocni,“ ujistil Ivan Králik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…