9. 8. 2021

S lupou do historie: Black Sails

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Black Sails (Pod černou vlajkou) 1×01: I.?

plakát

Základní údaje

Název Black Sails (Pod černou vlajkou)
Žánr Dobrodružný, Drama, Historický
Stanice Starz
Vysílání 2014–2017
Počet sérií 4
Premiéra 25. 1. 2014
Délka pilotu 62 minut
Prům. hodnocení 81 % (od 702 uživatelů)

O čem to je?

Příběhy kapitána Flinta a jeho posádky ve zlatém věku všech pirátů. Příběhy se odehrávají 20 let před dějem knihy Ostrov pokladů z pera Roberta Louise Stevensona. Kapitán Flint se svou posádkou zažívá mnohá dobrodružství a poprvé poznává mladíčka, který se připojil k jeho posádce a jednou bude jeho jméno znát prakticky každý – John Silver.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděny první dvě série
Hodnocení celého seriálu: –

Řekl bych, že to není zase tak dlouhá doba a já si z prvního sledování seriálu budu něco pamatovat, ale ono ne. Při sledování jsem si vzpomněl jen na Eleanor, ta mě v podání Hannah New bavila. Jinak to ale asi bude patřit mezi ty kousky, na které v paměti sedá prach, až zapadnou úplně.

Líbí se mi tu práce s příběhem, žádné zdlouhavé úvody, prostě do toho naskočíme a pomocí smysluplných scén představíme postavy a děj. Sledovalo se to tak celkem fajn, hodina nenudila a zároveň člověk čekal, až pochopí zase něco dalšího. Nešlo tu jen o akční pirátské scény, ale i o historické zasazení a život osob okolo, takže za to další plus. Pilot to nijak nedusilo a pořád tu byla ta skutečnost, že jde o pirátskou záležitost.

Obsazení jsem si tentokrát určitě užil víc, jsem o tom přesvědčený, protože spoustu herců teď už znám z jiných projektů. Řekl bych, že možná i to dokáže pomoct při orientaci mezi postavami, ale tady to nijak velký problém stejně nebyl. Na scéně je spousta charakterů, takže to vypadá na solidní podívanou po stránce míchání kartami. Nikomu se tu pořádně nedá věřit a o to je příběh zajímavější.

Nevybavuju si teď, jestli jsme pod jednou nebo druhou lupou měli nějaký pirátský kousek, každopádně tento je docela povedený. Je takovým komplexnějším, nejde tu jen o drancující scény, ale i takové tu jsou. Pilot rozhodně utekl a vzhledem k počtu epizod se zdá, že i seriál samotný při sledování uteče. Takže proč ne, pokud vše skončilo v nějakou rozumnou chvíli, kdy nebyl seriál uměle natahován, myslím, že by se mohlo jednat o slušný počin.

  • Eleanor/Hannah New
  • komplexnější příběh
  • nepřetěžovaný úvod do děje
  • není to jen akční záležitost
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Tulrika

Tulrika

Ze začátku mě Black sails nebavilo, ale po pár dílech jsem to zhltla skoro najednou. I když mě některé...
před 2 roky
Desperate houseman

Desperate houseman

TOP seriál. Hned bych dal rewatch, ale skouknul jsem ho teprve minulý rok. Pěkně mi to nahradilo GoT...
před 2 roky
Další články k tématu