Přijďte se podívat: Osm výtvarníků začne ve středu tvořit na Benediktu
Malířské sympozium na Benediktu. Foto: archiv
Co se chystá

Most - Skupina malířů, kteří se pravidelně vrací do Mostu, bude opět týden tvořit na Benediktu. Rekreační areál poskytne zázemí již třináctému ročníku sympozia Barevný Benedikt.

Ateliér se otevře ve středu 11. srpna. Návštěvníci se mohou kdykoliv přijít podívat do ateliéru nebo na závěrečnou vernisáž 18. srpna. „Sympozia jsou skvělá. Týden pracujeme spolu, máme možnost předávat si své myšlenky a konfrontovat svá díla. Mohou vzniknout díla, na která není doma prostor nebo potenciál,“ těší se na sympozium jeden z pravidelných účastníků Roman Křelina z nedalekého Orasína na Chomutovsku.

Zve zároveň všechny návštěvníky k nahlédnutí do ateliéru: „Přijďte si zpestřit váš všední den Barevným Benediktem.“ Třináctý ročník sympozia Barevný Benedikt začne ve středu 18. srpna a potrvá celý týden. Jde o jednu z nejvýznamnějších kulturních událostí prázdnin v Mostě. Závěrečná výstava, která představí díla vzniklá na Benediktu, se bude konat ve středu 18. srpna.

„Otevře se již v 15 hodin, aby měli všichni návštěvníci dostatek času si díla prohlédnout, a zahájena bude v 17 hodin přípitkem. Většina děl bude na místě k prodeji,“ informoval za pořadatelskou firmu Obex Most Jan Čepelák. Vstup do ateliéru i na vernisáž je zdarma. Kromě Romana Křeliny přijedou do Mostu i další pravidelní účastníci výtvarného sympozia jako je Josef Zedník či Sylva Prchlíková.

Návštěvníci uvidí také tvorbu Františka Bodláka, Jiřího Šorma, Jiřího Zavřela, Elišky Kozlíkové, Patrika Rutkovského a Romany Štajerové. Barevný Benedikt, který navštěvují především tradiční hosté z řad regionálních umělců, se střídá s Malířským sympoziem. To je většinou setkáním mladých umělců, absolventů výtvarných škol

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru