Report: 4x Bike Madness Dobřany - první kolo 4x Pro Tour vyhrál Slavík

Autor: 4xBike Madness, kategorie: Report, vydáno: 10.8.2021

Dlouho očekávaný závod, který otevíral fourcrossový seriál 4x Pro Tour je již minulostí. Do Dobřan se sjelo početné startovní pole, zastoupené jezdci z Německa, Polska, Holandska, Francie, Rakouska a samozřejmě domácího Česka. 

 

Trať a celý areál byl skvěle nachystána, ale počasí si opět s pořadateli pohrálo. Na to už jsou v Dobřanech zvyklí. V den tréninků a kvalifikace, tedy v pátek se krátce po obědě spustil silný déšť, který trval až do večerních hodin. Pořadatelé se tak rozhodli páteční program přesunout na sobotu. To se ukázalo jako dobrý tah, protože od sobotního rána svítilo slunce doprovázené vysokými teplotami, takže trať rychle vysychala. Už v tréninku bylo vidět, jak je dráha rychlá i za méně ideálních podmínek, ale také záludná a bohužel bylo k vidění i několik pádů.

V kvalifikaci byl nejrychlejší Tomáš Slavík před Miki Nevrklou a domácím Tomášem Brožíkem. V dámské kategorii to byla Michaela Beráková. 

Samotný závod ukázal všem divákům nespočet soubojů loket na loket a dokázal, jak atraktivní tato disciplína je. V kategorii ženy se jeli součtové jízdy, díky nízkému počtu startujících. Vítězství si odvezla Michaela Beráková před Andrey Cinquin z Francie.

V Elite man se na finálovou startovní rampu postavili Tomáš Slavík, Mikuláš Nevrkla, Martin Brza a pořadatel závodu Tomáš Brožík. Ve stejném pořadí dojeli i do cíle. Malé finále vyhrál Hannes Slavik z Rakouska.

V tak složité době, jakou dnes máme, je velice těžké uspořádat kvalitní závod a proto moc děkujeme všem divákům, kteří přišli. Dále pak všem partnerům akce, MĚSTU DOBŘANY, TJ DOBŘANY bez kterých by se závod nekonal a dalším, co nám pomohli k uspořádání závodu. Děkujeme za skvělé ceny od Cyklo Bartoníček, FRBS shop, FOX HOLE shop, Bikeaction.cz , Namakanej.cz...

Děkujeme celé crew za organizaci a všem co se na této akci podíleli. Doufáme, že za rok se opět potkáme!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí