Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Jihlavě se otevřela urodynamická ambulance. Jako jediná v kraji pomůže lidem s poruchou močení

Jihlavská nemocnice nyní může ještě lépe pomoci pacientům, kteří mají poruchu močení. Nyní tam totiž slouží urodynamická ambulance, která řeší funkční poruchy dolních cest močových u dětí a dospělých. Specializovaná poradna dispenzarizuje a léčí poruchy močení tam, kde základní urologická vyšetření nedokázala příčinu najít.

Nová ambulance je určená zejména pro pacienty s únikem moči nebo naopak pro ty, kteří mají problémy s vyprázdněním v případě neurologických onemocnění, včetně úrazů míchy.

Urodynamická ambulance je jedinou v Kraji Vysočina, zdravotníci vyřeší trápení všech, kteří mají poruchu s vyprazdňováním a jímáním moči a běžné vyšetření jim nedokázalo vyřešit příčinu potíží. „Tito pacienti obtížně močí, nemohou se úplně vyprázdnit a trápí je úniky moči. V nové ambulanci jim dokážeme pomoci,“ říká primář urologického oddělení Jaroslav Ženíšek. Samozřejmostí je také u velké části pacientů provedení základního urodynamického vyšetření, takzvané uroflowmetrie. „Vyšetření, které neinvazivně hodnotí močení a měří průtok moči. Muži mají jednu kabinku, ženy druhou a data jsou elektronicky přenášena. Lékař u počítače tak může obratem zjistit výsledky vyšetření,“ dodává Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Současně se také v jihlavské nemocnici rozběhla eletrostimulační léčba těchto funkčních poruch. „Pro tu máme vyškolený personál a jsme schopni vypůjčit elektrostimulační přístroj po zácviku také domů,“ popisuje primář Jaroslav Ženíšek.

Nová urodynamická ambulance se špičkovým vybavením, dále obnova zařízení všech urologických ambulancí, vznikly z podpory vedení nemocnice a sponzorských darů v celkové výši přesahující jeden milion korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky nemocnice, urologie, ambulance, Jihlava, pacient, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se otevřela urodynamická ambulance. Jako jediná v kraji pomůže lidem s poruchou močení | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.