11. srpna 2021 • 18:57

Hermannová s náhradní parťačkou na ME postupují, dál jde i Kvapilová

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Hermannová s náhradní spoluhráčkou Marií Sárou Štochlovou i Michala Kvapilová s rovněž zaskakující Martinou Williams postoupily na mistrovství Evropy v plážovém volejbale do 1. kola play off a v něm se ve čtvrtek utkají spolu. Prvně jmenovanému páru stačila ve Vídni výhra 2:1 na sety v úvodním zápase s Norkami Ingrid Lundeovou s Emilií Olimstadovou. V duelu o přímý postup do osmifinále pak stejným poměrem prohrály s Němkami Julií Sudeovou a Karlou Borgerovou. Kvapilová s Williams se po úvodní porážce zachránily v turnaji výhrou 2:0 nad Ukrajinkami Valentynou Davidovovou a Dianou Luninovou. Večerní los pak svedl obě české dvojice dohromady.



Hermannová přišla o olympijský turnaj v Tokiu i svou tradiční spoluhráčku Markétu Nausch Slukovou poté, co měla Sluková po příletu do Japonska pozitivní test na covid-19. Musela do karantény, v níž pokračovala i po návratu domů. Kvůli tomu i tréninkovému výpadku se rozhodla evropský šampionát oželet.

S novou spoluhráčkou Štochlovou zůstala Hermannová pátým nasazeným párem a začaly dnes výborně. V dramatické koncovce prvního duelu odvrátily mečbol norských soupeřek a vyhrály 21:23, 21:14 a 16:14.

Proti německé dvojici získaly Hermannová se Štochlovou první sadu v poměru 21:17, ale pak začaly mít navrch jejich soupeřky. Zkušené německé hráčky vyhrály rovněž o čtyři body druhý set, na začátku tie-breaku odskočily na rozdíl tří bodů a vedení už nepustily. Nakonec rozhodující sadu vyhrály 15:8 a dostaly se do osmifinále.

Barbora Hermannová s náhradní parťačkou Štochlovou na ME budou hrát 1. kolo play off
Barbora Hermannová s náhradní parťačkou Štochlovou na ME budou hrát 1. kolo play off

Kvapilová také pro ME přišla o tradiční parťačku Michaelu Kubíčkovou, jež nemůže startovat ze zdravotních důvodů, a nahradila ji na poslední chvíli Williams. Domácí dvojici Katharina Schützenhöferová, Lena Plesiutschnigová podlehly Češky po velké bitvě 12:15 ve třetí sadě, ale zápas o třetí místo a poslední postupové s papírově favorizovanými Ukrajinkami vyhrály relativně hladce 21:19 a 21:14.

Ve čtvrtek ME ve Vídni zahájí i mužská dvojice Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří si po patáliích s koronavirem na olympiádě chtějí spravit chuť. V Tokiu zasáhli do turnaje až po karanténě od druhého zápasu a ze skupiny nepostoupili.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni:

Ženy:

Skupina E:
Hermannová, Štochlová (5-ČR)
- Lundeová, Olimstadová (28-Nor.) 2:1 (-21, 14, 14)
Borgerová, Sudeová (12-Něm.) - Álvarezová, Lobatová (21-Šp.) 2:0 (18, 16)
Borgerová, Sudeová - Hermannová, Štochlová 2:1 (-17, 17, 8)
Lundeová, Olimstadová - Álvarezová, Lobatová 2:0 (20,17)

Skupina H:
Schützenhöferová, Plesiutschnigová (8-Rak.) - Kvapilová, Williams (25-ČR) 2:1 (18, -19, 12)
Inna Machnová, Iryna Machnová (24-Ukr.) - Davidovová, Luninová (9-Ukr.) 2:0 (19, 15)
Kvapilová, Williams - Davidovová, Luninová 2:0 (19, 14)

Sport Magazín +PLUS o olympijských hrách v Tokiu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud