Růžička uspěl potřetí v řadě. Jeden Heffernan rozhodl, druhý nedohrál

Foto: skkadan.cz

12. srpna 2021, 10:15

Adam Bagar

Kadaň po úvodní prohře v Sokolově zvládla přípravný trojboj s účastníky druhé ligy – po dvou těsných výhrách nad Klatovy uspěla také v přestřelce na ledě Chebu, kde brala vítězství 6:4.

V kadaňském brankovišti se premiérově představil 19letý Dominik Gerstner, jenž odchytal první polovinu utkání a vedl si velmi dobře – inkasoval jen jednou. Zato jeho kolega Richard Běhula lovil z klece hned tři kotouče.

Trhači vedli už 5:2, ale nedisciplinovaností udělali z duelu pořádné drama. Tři ze čtyř gólů inkasovali v oslabení. Od rozhodčích vyfasovali celkem 41 trestných minut, k osmi menším trestům přibyl i jeden pětiminutový.

Do kabin musel předčasně Kanaďan Kyle Heffernan, zato jeho bratr Shane vstřelil dva góly včetně toho vítězného. Dvakrát se prosadil i autor pojistky Tomáš Bernat, po jedné brance dali další mladíci Aleš Furch a David Routa.

Vladimír Růžička zapsal třetí vítězství za sebou, i když nad soupeři ze druhé ligy. Na ně Trhači narazí i dál, příští týden je čeká trip do Mostu a na konci srpna odveta s Chebem, v generálce na ligu pak zamíří do Ústí nad Labem.

HC STADION CHEB – SK TRHAČI KADAŇ 4:6 (1:2, 1:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 19. Holub (Fečo), 35. Strýček (Holub, Kořán), 49. Krutina (Leština, Holub), 50. Holub (Šťastný, Vašíček) – 14. Furch (Mežnar, Zorko), 20. Bernat, 30. S. Heffernan (Havlín), 38. Routa (Bernat), 45. S. Heffernan (Furch, Mattson), 59. Bernat.
HC Stadion Cheb: Kašpar - Stejskal, Šik, Kořán, Strýček, Vápeník, Leština, Maydl, Bukovina – Fečo, Trapl, Rozhon – Šťastný, Holub, Vašíček – Krejsa, Krutina, Kuluris – Bubanec, Votoupal, Dinga.
SK Trhači Kadaň: Gerstner (30. R. Běhula) – Zorko, Ferbas, Foltýn, T. Běhula, Homola, Přibyl, Havlín – Bernat, Brčík, Routa – S. Heffernan, Furch, K. Heffernan – Mežnar, Čech, Mattson – Homer, Hradecký, Švec – Kordule.

Další program přípravných utkání v Chance lize

Čtvrtek 12. srpna:
17:30 HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem
17:30 SC Kolín – HC Benátky nad Jizerou
18:00 DRACI PARS Šumperk – HC ZUBR Přerov
18:00 VHK ROBE Vsetín – HC Frýdek-Místek
18:00 HK Poprad – AZ Heimstaden Havířov
18:00 HC Stadion Vrchlabí – HC Slavia Praha
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC RT TORAX Poruba 2011
18:00 SK Horácká Slavia Třebíč – Orli Znojmo
18:00 HC Baník Sokolov – HC Tábor

Sobota 14. srpna:
15:00 SC Kolín – Moser Medical Graz 99ers

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz