Hlavní obsah

Babiš se chtěl chlubit bazénem v Thermalu. Otevření se ale znovu odkládá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Adam Hříbal

Bazén hotelu Thermal na přelomu července a srpna.

Reklama

Premiér Andrej Babiš se svými ministry a politiky ANO sliboval, že se o víkendu otevře venkovní bazén hotelu Thermal v Karlových Varech. Fotku si ale udělat nemůže.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Má to být jeden z trumfů předvolební kampaně hnutí ANO, který se bude dobře vyjímat na sociálních sítích. K rekonstruovanému bazénu karlovarského hotelu Thermal se měl tuto sobotu přijet vyfotit premiér Andrej Babiš, na otevření lákala i ministryně financí Alena Schillerová.

Jenže ani přes překotné dokončovací práce se otevření nestihne. Premiér tak musí plánované stříhání pásky odložit.

„Mám pro vás skvělou zprávu, možná si řeknete, že už bylo na čase, ale v sobotu 14. srpna je den D a v 10 hodin hodina H. Slavnostně otevíráme nově zrekonstruovaný luxusní venkovní bazén hotelu Thermal v Karlových Varech pro vás pro všechny,“ rozplývala se ještě nedávno ministryně financí Alena Schillerová ve videu na Facebooku.

„16 let to nešlo. A za nás to jde. V sobotu otvíráme legendární bazén Hotelu Thermal. Komplet zrekonstruovaný hotel jsme otevřeli už v červnu,“ lákal na svém Facebooku Babiš. A na sobotní akci spojenou s podpisem Babišovy nové knihy zvala i bývalá hejtmanka za ANO Jana Mračková Vildumetzová.

Jenže z akce zatím nic nebude, slavnostní otevření se odkládá. „Ačkoliv je kompletní modernizace bazénové části včetně technologií těsně před dokončením, v důsledku opoždění některých dílčích stavebních dodávek by nebylo dosaženo plného návštěvnického komfortu,“ stojí v prohlášení hotelu Thermal.

Jde už o několikátý odklad – práce měly být původně hotové v červnu, pak je ministerstvo slibovalo na první týden v srpnu. Teď se ředitel Thermalu Vladimír Novák dušuje, že se vše stihne do začátku filmového festivalu 20. srpna.

Foto: Adam Hříbal

Rekonstrukce bazénu hotelu Thermal na přelomu července a srpna-

V minulých týdnech se u Thermalu horečně pracovalo, aby se vše do premiérova příjezdu stihlo. Bazén se například napoprvé napouštěl hadicí, protože potřebná technologie zatím nefunguje.

„Napouštěný byl hadicí, nikoliv tou technologií. Nejprve se napustí, aby se vymyl, vyčistil a vyzkoušely se spáry,“ uvedl ředitel Novák. Přiznal také, že se zatím nepodařilo vyřídit potřebná razítka s hygienou.

Andrej Babiš na dotazy Seznam Zpráv ohledně svého výjezdu do Karlových Varů neodpověděl. „Měl být součástí sobotního otevření a doufám, že si najde čas na oficiální otevření,“ řekl k jeho návštěvě ředitel Novák.

Oprava bazénu je jednou z částí celkové rekonstrukce karlovarského hotelu Thermal. Letos v červnu Ministerstvo financí otevřelo první zrekonstruované pokoje. Rekonstrukce měla vyjít na 580 milionů korun, letos v červnu ale přišlo oznámení, že si vyžádá ještě o 300 milionů korun víc. Původně měly být práce hotové letos, teď se počítá až s rokem 2025.

Průběh rekonstrukce kritizuje rodina architektů Vladimíra a Věry Machoninových. Vadí jim, že stát s Věrou Machoninovou nekomunikuje a nerespektuje původní návrh. „To, jak rekonstrukce probíhá, považujeme za selhání českého státu v přístupu ke svému kulturnímu dědictví,“ komentovala již dříve probíhající rekonstrukci vnučka Machoninových Marie Kordovská.

Bazénovou část si od hotelu pronajala soukromá společnost Saunia, a to za milion korun měsíčně. Bude ho provozovat spolu s wellness částí, která se má otevřít v polovině září. Výrazně se také zdraží vstupné.

„Za velkou prohru považujeme, že padesátimetrový bazén byl příčně rozdělen na několik menších částí,“ dodává Marie Kordovská.

Foto: Adam Hříbal

Bazén je na několika místech přepažený.

Reklama

Doporučované