VideoZáhady

VIDEO: Nejzáhadnější zmizení v dějinách: vypařila se celá osada

Počet pohřešovaných lidí na celém světě neustále stoupá. Někdy zmizí jeden člověk, jindy pár, ale už zmizely i celé osady či kolonie lidí. Seznamte se s několika případy, které jsou do dnešních dnů záhadou.

Navštivte také:
Záhadná úmrtí známých osobností: Když je nejasností příliš (část první)

Turista Daylenn “Moke” Pua

Daylenn Pua, známý jako Moke, šel jednoho dne v roce 2015 navštívit babičku do Waianae na Velkém ostrově na Havaji. Daylenn byl nadšený turista, a proto se během pobytu u babičky vydal na túru po závětrné straně Oahu. Vždy toužil vyšlapat na slavné “Schodiště do nebe”, které však bylo v té době v havarijním stavu a pro výstup uzavřeno. Během výletu Moke posílal fotografie okolí, ve kterých ukazoval nádherné výhledy a krásnou místní flóru. Jenže večer se nevrátil domů. Policie proto podrobně prohlédla všechny fotografie. Na úplně poslední si vyšetřovatelé všimli něčeho zajímavého – dospělého člověka, který se skrýval za vegetací. Jeho přítomnost vzbudila podezření, že může mít něco společného se zmizením Moka, ale nikdy se nic nepotvrdilo.

Navštivte také:
VIDEO: Prokletá videa, která vyděsila lidi z celého světa

Nepochopitelné zmizení Briana Shaffera

Zmizení Briana Shaffera patří k jedním z nejbizarnějších případů. Talentovaný student medicíny je nezvěstný od 1. dubna 2006. Měl tehdy 27 let. 31. března se spolu s přáteli rozhodl oslavit blížící se jarní prázdniny. Kamera je zachytila, jak přicházejí v dobré náladě do baru. Shaffera kamera zachytila ​​ještě jednou, když si v blízkosti vchodu vyprávěl se dvěma dívkami. Rozloučil se s nimi a zamířil zpět do baru. A od té doby ho nikdo neviděl.

Jeho přátelé ho v přeplněném podniku nedokázali najít, takže když bar kolem druhé ráno zavírali, čekali ho na parkovišti. Jak však ukázaly i bezpečnostní záznamy z kamer, Brian Shaffer bar neopustil. Jediný další východ byl určen pouze pro zaměstnance a uzavřen. Tuto část baru totiž právě renovovaly a bylo by nesmírně obtížné dostat se tudy ven. Pokud by se to Shafferovi přece jen podařilo, museli by ho na ulici zachytit kamery z okolních domů a podniků. Nic takového se nestalo. Brian Shaffer je nezvěstný již více než 15 let.

Zmizení Jennifer Kessel

24-letá Jennifer Kessel zmizela 24. ledna 2006. 23. ledna kolem šesté večer odešla z práce. Kolem desáté zavolala svému příteli a dala mu vědět, že je na cestě. On byl zároveň poslední, kdo s ní před zmizením mluvil. Na druhý den se Jennifer neukázala v práci, proto její kolegové zavolali policii. Vyšetřovatelům se podařilo získat záběry z bezpečnostní kamery v blízkosti hotelu téměř dva kilometry od jejího domu. Neznámá osoba na záznamu řídí auto, které bezpochyby patřilo Jennifer, vystupuje a odchází pryč. Kamera, která osobu zachytila, však fotografovala okolí každé tři sekundy, takže bohužel zachytila ​​ji v ten nejnevhodnější čas – když jí nebylo vidět do obličeje. Policie věří, že Jennifer unesli a že osoba na záznamu s tím má něco společného. Dodnes není jasné, co se s Jennifer vlastně stalo a nepodařilo se identifikovat ani neznámého podezřelého. Jennifer je nezvěstná už více než 15 let.

Navštivte také:
9 originálních dekorací, které musíte vyzkoušet na Halloween!

Zmizení celé kolonie

Ztracená kolonie v Roanoke je jednou z nejstarších záhad Ameriky. V roce 1584 si sir Humphrey Gilbert umínil, že založí kolonii na ostrově Roanoke, který dnes patří Severní Karolíně. Opravdu se mu to podařilo, úspěch však netrval dlouho. Kolonisté se o pár let později doslova vypařili a dodnes nikdo neví, co se s nimi stalo. Se souhlasem britské koruny se do Nového světa vydalo 115 lidí, kteří měli Roanoke osídlit. Guvernérem kolonie se stal John White, organizačně velmi schopný muž. V prvním roce existence kolonie bojovala s hladem, což způsobilo, že vůdce osady John White odplul zpět do Anglie, aby získal zásoby. Když o tři roky dorazil zpět do Roanoke, našel kolonii zcela opuštěnou. Na místě, které opustil našel pouze slovo “Croatoan” vytesané do stromu. White si myslel, že kolonie se přestěhovala na nedaleký Croatoanský ostrov, ale osadníky tam nenašel. Někteří historici se domnívají, že kolonisté si řekli “dost” a přizpůsobili se životnímu stylu domorodců myslíc si, že guvernér na své misi ohledně zásob selhal. Rovněž je možné, že k Roanoke dorazily španělské lodě a kolonisty zabili. Vyřezaná slova nemusela nutně znamenat, že se kolonisté rozhodli sžít s Kroaťany. Není vyloučena ani možnost, že je jednoduše domorodci porazili a pozabíjeli. Chybějí však stopy po boji. Nebyly nalezeny žádné kosti obětí či zbraně.

Navštivte také:
VIDEO: Láska mezi člověkem a delfínem? Zvíře se od žalu zabilo

Let společnosti Malaysia Airlines 370

Pravděpodobně nejslavnějším zmizením tohoto století je případ letadla společnosti Malaysia Airlines Flight 370, které zmizelo někde mezi Kuala Lumpur a čínským Pekingem. Na palubě letu bylo 227 cestujících a 12 členů posádky. I když pátrací týmy našly v Indickém oceánu trosky, většinu z velkého letadla včetně všech 239 lidí nikdy nikdo nenašel. Kontroverzní počáteční zprávy a nedostatek důkazů vedly k množství teorií o tom, co se stalo s letadlem. Mezi ně patří únos, sebevražda posádky, sestřelení, které bylo ututlané či meteorický úder. A samozřejmě obvyklá teorie únosu UFO přetrvává dodnes. V jednu chvíli dokonce převládala teorie, že letadlo “spolkla” mini černá díra.

Videogalerie:

k0m1s

Jsem obyčejný člověk, který ve svém volném čase tvoří zajímavé webové stránky. Poslední dobou se velmi zajímám o tajemno, z čehož vznikl i tento web.

1 komentář

  1. Kdysi jsem na toto téma napsal článek na zahady,cz. Jenže ten web byl přebrán jinou formou a starší články jsou nedostupné. Takže sem:
    V Severní Americe roste Réva liščí, velmi podobná evropské Révě vinné (kříží se spolu a Révu vinnou lze na Révu liščí roubovat – má to význam kvůli zavlečení kořenových parazitů révy do Evropy, vůči nimž je Réva liščí odolná). Zásadní rozdíl mezi Révou vinnou a liščí je, že při zkvašování šťávy Révy liščí vzniká velký podíl metylalkoholu, zatímco při zkvašování šťávy révy vinné prakticky stoprocentně jen etanol (maximálně trocha vyšších alkoholů, přispívajících ke kocovině). Lze tedy předpokládat, že pokud si osadníci nadělali z nasbíraných hroznů víno a udělali na podzim nějakou slavnost mladého vína (na způsob Martinského vína, nového Beaujolais apod.), mohli se hromadně (všichni dospělí a asi i starší děti) otrávit metanolem a buď na tu otravu rovnou zemřít nebo oslepnout (což vedlo ke smrti následně). Přežily jen malé děti, které se nutně musely stát obětmi zvěře, nebo zemřely hladem a žízní. Zvěř také roztahala mrtvoly, povalující se po osadě, případně v domech.
    Předpokládám, že indiáni by se do “pomsty bohů” nemíchali, aby ji nenasměrovali i na sebe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button

Bylo zjištěno blokování reklam

Prosíme, vypněte blokování reklam pro tento web. Reklamy nám pomáhají s provozem webu. Děkujeme.