Buďte hodní a pošlete tento článek dál, prosíme:

Adresa článku bude vložena automaticky

Skvělá práce!

Článek byl odeslán

Děkuji vám.

Aneta Krikelová, Consultant,
agentura Robert Nemec

Strategická reklamní agentura

Jak podle Josefa Šubera vyhodnocovat náklady ve firmě a ziskovost produktů z pohledu CEO, CMO a CFO?

Jak podle Josefa Šubera vyhodnocovat náklady ve firmě a ziskovost produktů z pohledu CEO, CMO a CFO?

Finanční ředitel firmy Orkla Foods Česko a Slovensko a. s. Josef Šuber mluvil na webináři Ředitelé ředitelům  o finančním řízení, optimalizaci, nastavení portfolia nebo třeba o nových trendech v potravinách.

Dozvíte se, jak vyhodnocovat výkonnost vašeho produktového portfolia a na čem se dá ušetřit. Josef Šuber se s námi podělil také o to, jak si na najít čas na vyhodnocování a které metriky sledovat. Získejte globální pohled na sledování efektivity a jaký dopad to má na celý řetězec okolo vás.

Josef Šuber na webináři popsal, jak probíhala v roce 2016 akvizice Hamé a jak řešili problémy s ní spojené. Také přiblížil, proč by každý CEO měl mít k dispozici KPIs dashboard a pravidelně sledovat, vyhodnocovat důležité údaje. Za klíčové pro řízení businessu považuje umění detailně predikovat budoucí vývoj nejméně 3 měsíce dopředu.

Proč ve firmě Orkla finančně motivují obchodní tým k lepším výkonům jejich vlastní marží a čistými tržbami? Vnímá pandemii jako příležitost či hrozbu a jak se mění spotřebitelské návyky v oblasti potravin?

Na tyto otázky naleznete odpověď ve videu.

V portfoliu je podle Josefa Šubera důležité znát ziskovost jednotlivých produktů, velikost marže a neustále hledat nové růstové příležitosti. Firma by se měla zbavovat ztrátových produktů a nebát se rychle a kompletně odříznout neprofitabilní portfolia.

Na webináři také naznačuje směr, kterým se udávají inovace v jídle a zmiňuje například stále populárnější Beyond meat, důraz na ekologii, rozložitelné a recyklovatelné obaly a další trendy. Zároveň dodává, že tato oblast je velmi konzervativní a spotřebitel své nákupní chování mění velmi pomalu. 

Josef Šuber je finanční ředitel firmy Orkla Foods Česko a Slovensko a. s., soustředí se na oblast střední a východní Evropy.

Šetříte čas nebo jste často na cestách?

Záznamy rozhovorů s podnikateli si můžete také pustit v našem podcastu Ředitelé ředitelům.

Najdete je na Spotify a Apple podcast.

Aneta Krikelová

Aneta Krikelová

Aneta se stará o naše klienty napříč kanály díky svým různorodým zkušenostem. Pro klienty vytváří strategie přesně na míru, obsahové plány i struktury placených kampaní. Chcete, aby vám Aneta poradila? Kontaktujte ji na [email protected].

LinkedIn | @

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Podívejte se, jak vám pomůžeme vydělat více peněz ->

Už jen krůček a pomůžeme vám vydělávat.

Domluvit konzultaci